ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: tbi bank

Στο Βaa3 η πιστοληπτική αξιολόγηση της tbi bank από την Moody's

O οίκος αξιολόγησης έχει αποδώσει Baa3(cr)/P-3(cr) για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CR) και ba3 για τη βασική αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας (BCA).

Την επενδυτική αξιολόγηση Baa3 για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου και Ba2/NP για την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων καταθέσεων από τη Moody's Investors Service (Moody's) έλαβε η tbi bank, μια κορυφαία τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία.

Ταυτόχρονα, ο οίκος αξιολόγησης έχει αποδώσει Baa3(cr)/P-3(cr) για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CR) και ba3 για τη βασική αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας (BCA).

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s «ο δείκτης των ενσώματων κοινών ιδίων κεφαλαίων της tbi bank προς τα σταθμισμένα βάσει κινδύνου στοιχείων ενεργητικού ήταν 27,0% στο τέλος του 2022, επαρκής για την απορρόφηση σημαντικών απροσδόκητων ζημιών. Η τράπεζα επωφελείται επίσης από την ισχυρή εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων και τη διατήρηση κερδών που εξισορροπεί τους φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης και την συγκριτικά πιο περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια σε σχέση με τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο τράπεζες».

Ο οργανισμός, επίσης, αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι σταθερές προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων αντανακλούν την προσδοκία του ότι οι επιδόσεις και το οικονομικό προφίλ της τράπεζας θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές σταθερά.

«Είμαστε περήφανοι που λαμβάνουμε αξιολόγηση από έναν παγκοσμίου φήμης οργανισμό, όπως η Moody's, η οποία αντικατοπτρίζει την ισχυρή κερδοφορία μας, την ασφαλή καταθετική μας βάση και την προοπτική σταθερής ανάπτυξης. Η αξιολόγηση αυτή εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας ως έμπιστου και αξιόπιστου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις δανεισμού και αποταμίευσης για τους πελάτες μας σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο Lukas Tursa, Executive Director, Funding.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας με αφορμή την αναβάθμιση από την Moody's σημείωσε ότι αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση της ομάδας και την στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Επί της αρχής συμφωνία, παράταση έως 12/7 για οριστικοποίηση

Την επί της αρχής συμφωνία ΤΧΣ - Thrivest ανακοίνωσε η τράπεζα. Παράλληλα ζήτησε και έλαβε παράταση μέχρι τις 12 Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου συμφωνίας.