ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Septona

Septona: Επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28% , εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ολοκλήρωσε η Septona, μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής στην Ελλάδα.

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας, αξιοποιώντας την δύναμη του ήλιου. Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Παράλληλα, η Septona πραγματοποιεί ανακύκλωση νερού σε όλα τα εργοστάσια της ενώ λαμβάνει μέτρα και για τη μείωση αποβλήτων. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO9001:2015 & ISO 50001 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση FSC Chain-of-Custody, για την προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων FSC, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.

Ιδιαίτερη σημαντικές είναι και οι προσπάθειές της για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από την επιθεώρηση ETI SMEDA standard, που τη κατατάσσει ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SEDEX, αλλά και η μακροχρόνια πιστοποίηση της στο Διεθνή οργανισμό FAIR TRADE Standard.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Estee Lauder
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Estée Lauder Hellas: Σε πορεία αλλαγής, μετασχηματισμού και ανάπτυξης

Για το τρέχον οικονομικό έτος (1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024), η εταιρεία επιστρέφει σε ισχυρή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας ήδη διψήφια αύξηση των καθαρών πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.
Sarantis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον διπλασιασμό της κερδοφορίας μέχρι το 2028 στοχέυει η Σαράντης

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στο πρώτο Investor Day που διοργάνωσε, θα υλοποιηθεί και ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 81 εκατ. ευρώ στην πενταετία. Που εστιάζεται η στρατηγική του ομίλου.