ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κόβουν ρυθμό οι πωλήσεις της Φουρλής αλλά δεν αλλάζουν οι στόχοι του '23

Συγκρατημένη αύξηση πωλήσεων από την Intersport λόγω της καλοκαιρίας, καλύτερα κινούνται η IKEA και τα εμπορικά πάρκα της Trade Estates. Επεκτείνεται το δίκτυο καταστημάτων Holland & Barrett.

Το Χαλάνδρι θα υποδεχτεί τις επόμενες ημέρες το νέο κατάστημα της αλυσίδας προϊόντων ευεξίας Holland & Barrett, καθώς ο όμιλος Φουρλή προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος έτους αναμένεται να προστεθούν ακόμη δύο σημεία, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδιαφέρον του ομίλου για την ενίσχυση της δραστηριοποίησης του στον χώρο της ευεξίας, με νέο εγχείρημα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του φθινοπώρου, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων έχει επιβραδυνθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, συγκριτικά με το καλοκαίρι, που ξεπερνούσε το 20%. Ωστόσο, ο στόχος του ομίλου παραμένει σταθερός για τις επιδόσεις στο τέλος του έτους, διαβλέποντας διψήφια αύξηση πωλήσεων και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, η αύξηση του τζίρου ειδικά για την αλυσίδα Intersport έχει μετριαστεί τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου, εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζουν τις αγορές ενδυμάτων συνολικά στην αγορά. Καλύτερα κινείται η αλυσίδα ΙΚΕΑ, για την οποία το τρέχον διάστημα είναι το σημαντικότερο στο έτος, ενώ θετικότερα των ευρύτερων συνθηκών στην αγορά κινούνται τα εμπορικά πάρκα που ελέγχει η Trade Estates.

Υπάρχει ωστόσο ανησυχία για την εξέλιξη της αγοραστικής κίνησης, με δεδομένο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την πιθανή επιβάρυνση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Επιπλέον, η διοίκηση του ομίλου Φουρλή έχει ήδη προϊδεάσει για το ενδεχόμενο να ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις -που μέχρι στιγμής επηρεάζουν κυρίως την αγορά της Ρουμανίας- και στη χώρα μας στο τέλος του έτους, με την ανάφλεξη του Μεσανατολικού να προστίθεται στους παράγοντες γεωπολιτικής αστάθειας.

Ως προς την Trade Estates, σε συνέχεια της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά 28.169.015 νέων μετοχών, από την 1η έως και τις 3 Νοεμβρίου 2023. Yπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται ήδη 9 εμπορικά πάρκα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η αγορά του 100% των μετοχών του Smart Park στα Σπάτα. Τέλος, προβλέπεται η ολοκλήρωση αναπτύξεων αξίας 292 εκατ ευρώ μέχρι το 2027, με την επικείμενη είσοδο της εταιρείας στο ΧΑ να δίνει περαιτέρω ώθηση στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Οι πυλώνες ανάπτυξης στα ακίνητα και τη λιανική

Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και κέντρα logistics μέσω της Trade Estates, τέλος έτους ή αρχές του 2023 η δημόσια εγγραφή. Τα νέα καταστήματα Holland & Barrett και οι κινήσεις για IKEA και Intersport. Πώς θα κινηθούν τα μεγέθη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή σε διψήφια ανάπτυξη βλέπει για το 2024 ο όμιλος Φουρλή

Κοντά στα 30 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος ο όμιλος για την επέκταση των αλυσίδων του αλλά και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport. Μειώσεις τιμών σε δημοφιλή προϊόντα της σουηδικής αλυσίδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει την παρουσία του ο όμιλος Φουρλή με αύξηση των επενδύσεων

Στα 25 - 30 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί φέτος η επενδυτική δαπάνη του ομίλου, ενώ προχωρά η απο-ενοποίηση της Trade Estates. Οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων λιανικής κινήθηκαν άνω του μέσου όρου της αγοράς το πρώτο τρίμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έπιασε τους στόχους ο όμιλος Φουρλή, τι προβλέπεται για το 2024

Η διαχείριση των λειτουργικών δαπανών και η μείωση του δανεισμού αποτελούν τις προτεραιότητες του ομίλου φέτος. Σε προχωρημένο επίπεδο οι εργασίες για το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Πάτρα, έξι πλέον τα σημεία της Holland & Barrett.