ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα 20,38 εκατ. η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο για την Atradius

Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της εταιρείας για το 2023 περί αύξησης των αιτημάτων αποζημίωσης. Η εταιρεία αναμένει πως το 2023 θα κλείσει ανοδικά για τα έσοδα από εισπραχθέντα ασφάλιστρα.

Αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων 2,5% κατέγραψε η Atradius Hellas στο εννεάμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, διατηρώντας παράλληλα θέση market leader στις ασφαλίσεις πιστώσεων, με μερίδιο αγοράς 47,04% σύμφωνα με τα στοιχεία επταμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η παραγωγή ασφαλίστρων της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2023 ανήλθε στα 20,383 εκατ. ευρώ έναντι 19,946 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι, κατά το περυσινό 12μηνο η εταιρεία κατέγραψε συνολική παραγωγή 25,652 εκατ. ευρώ.

Κατά το εφετινό εννεάμηνο, η Atradius Hellas «υποδέχθηκε» 415 αιτήματα για αποζημιώσεις, συνολικής αξίας 11,989 ευρώ, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2022 είχε διαχειριστεί 615 αιτήματα συνολικού ύψους 11,889 εκατ. ευρώ.

Το Loss Ratio του 2022 εκτιμήθηκε σε 36,5% (υψηλότερο κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2021), ενώ βάσει στοιχείων εννεαμήνου 2023 ο δείκτης υπολογίστηκε στο 30,4%, με ετήσιο στόχο το 45,3%.

Σύμφωνα με τον CEO της Atradius Hellas, Γεράσιμο Τζέη, τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν να επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της εταιρείας για το 2023 περί αύξησης των αιτημάτων αποζημίωσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, για την επόμενη πενταετία ασφαλής πρόβλεψη δεν μπορεί να διατυπωθεί και αυτό γιατί, αφενός το γεωπολιτικό και οικονομικό παγκόσμιο περιβάλλον παραμένει ρευστό, αφετέρου η προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων στις διεθνείς κρίσεις δοκιμάστηκε με επιτυχία κατά το παρελθόν.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις της Atradius Hellas, ο κ. Τζέης, σημείωσε ότι στο εννεάμηνο φέτος κινήθηκαν σε θετικό ορίζοντα και βάσει προβλέψεων, ενώ εκτίμησε ότι το 12μηνο θα κλείσει επίσης ανοδικά για τα έσοδα από εισπραχθέντα ασφάλιστρα, με την εταιρεία να διατηρεί κυρίαρχη θέση στις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Σε ό,τι αφορά στην Atradius Rumania, το management της οποίας εποπτεύεται από την Ελλάδα, το εννεάμηνο έκλεισε με αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων κατά 22% στα 5,5 εκατ. ευρώ και το Claim Ratio (Ζημιές / εισπραχθέντα ασφάλιστρα) διαμορφώθηκε βάσει αρχικών εκτιμήσεων στο 54%, έναντι 27% που ήταν ο αντίστοιχος δείκτης για το 12μηνο του 2022. Όσο για το μερίδιο αγοράς της Atradius Rumania, προσέγγισε στο επτάμηνο το 20%, ποσοστό υψηλό για το σχετικά μικρό διάστημα παρουσίας της εταιρείας στις ασφαλίσεις πιστώσεων της τοπικής αγοράς.

Τοποθετούμενος για το ευρύτερο συναλλακτικό κλίμα, ο κ. Τζέης, υπογράμμισε ότι «το διαρκώς ευμετάβλητο διεθνές οικονομικό περιβάλλον επιβάλλει στις επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με προσοχή, έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή τους στη διασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας. Πρόκειται για προτεραιότητα η οποία καθιστά τις ασφαλίσεις πιστώσεων, όπως και τις υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων, κρίσιμα εργαλεία ανάπτυξης αυτών και σε ορισμένες περιπτώσεις εργαλεία πρόληψης σοβαρότατων κινδύνων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellas Direct: Συγκέντρωσε επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ

Νέος επενδυτής ο βρετανικός οργανισμός ETF Partners. Ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός διαχειρίζεται κεφάλαια που προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, παγκόσμιες εταιρίες και οικογενειακά γραφεία.
businessdaily-ydrogios_asfalistiki_athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του ομίλου Reale με την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο όμιλος Reale θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ιδιαίτερα στους κλάδους ασφάλισης εκτός οχημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε Ερρίκος Ντυνάν και Interamerican

Με τη σύμβαση που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican καλύπτει όλα τα περιστατικά δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) για το σύνολο των ασφαλισμένων της Interamerican.