ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο Λονδίνο οι τραπεζίτες, τι (δεν) αλλάζει στο ΤΧΣ και... τα μετρητά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο Επίμονος Κηπουρός, σκαλίζει, ψάχνει και αναζητά ενδιαφέροντα σημεία από τον κόσμο των επιχειρήσεων, των αγορών, της οικονομίας και της πολιτικής.
  • Στο Λονδίνο θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα επιτελεία των συστημικών τραπεζών για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει η Merrill Lynch για τις τράπεζες.
  • Το ενδιαφέρον των ξένων είναι μεγάλο και δεδομένο, ενώ το ζήτημα της προόδου των συναλλαγών για τις πωλήσεις των κόκκινων δανείων είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο. Όπως μαθαίνω τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι συναντήσεις είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον όγκο των προηγούμενων ετών.
  • Βέβαια για το APS, την τιμολόγηση, και το σε τι βαθμό θα κάνουν χρήση οι τράπεζες δεν αναμένεται να ειπωθούν και πολλά καθώς ακόμα και τα επιτελικά στελέχη των τραπεζών δεν γνωρίζουν πολλά για την τιμολόγηση.
  • Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής προσώπων στο ΤΧΣ. Μετά τις εκλογές κυκλοφόρησαν πολλά και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν εισηγήσεις για το ξήλωμα του ΤΧΣ το οποίο άλλωστε για άλλο σκοπό είχε δημιουργηθεί, όχι για να ασκεί χρέη μετόχου. Ωστόσο η όχι κομψή αντικατάσταση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκάλεσε γκρίνιες, όχι για την ουσία αλλά για τις διαδικασίες και πρακτικές με τους θεσμούς και η κυβέρνηση το ξανασκέφτηκε.
  • Να και μια πολύ ενδιαφέρουσα καραμπόλα για τις τράπεζες: καθώς η κυβέρνηση ψάχνει μέτρα χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος για να έχει σε εφεδρεία, αν αμφισβητηθούν οι υπολογισμοί της από τους Θεσμούς των δανειστών, επανέρχεται το σενάριο μιας ακόμη μείωσης του ορίου συναλλαγών σε μετρητά, πιθανόν από τα 500 στα 300 ευρώ. Σε αρκετούς ίσως να μην αρέσει το μέτρο και αυτός είναι ο λόγος που δεν το είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως, είναι ένα θαυμάσιο μέτρο για τις τράπεζες, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούν να αυξήσουν τις προμήθειες από ηλεκτρονικές συναλλαγές. Να δούμε, τελικά, αν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί...
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογές και αυθαίρετα, η ευχάριστη έκπληξη στο ΧΑ και οι θεσμικές παραφωνίες

Η ρύθμιση της τελευταίας στιγμής για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, η απρόσμενη πασχαλινή κινητικότητα στο Χρηματιστήριο, το τέλος των νομικών περιπετειών του Αλ. Εξάρχου και τα ισχυρά θεμελιώδη της Flexopack. Καλή Ανάσταση - επιστροφή την Τρίτη 18/04.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα «πρασίνισμα» των «κόκκινων», πωλήσεις από retail και η συντριβή των short

Πώς οι servicers πέτυχαν την επιστροφή στην κανονικότητα (πρώην) «κόκκινων» δανείων 35 δισ., τρέχουν στην Attica για την ΑΜΚ, οι πωλήσεις από τη «μαρίδα», το ράλι των αγορών παρά τα επιτόκια και τα άλμα της Intrakat.
gerapetritis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο ΜΥΤΙΛ «βλέπει» τα... 30, η επενδυτική βαθμίδα και τα περίεργα της Attica Bank

Τι είπε ο Γεραπετρίτης για το investment grade, η μεγάλη αναβάθμιση της τιμής στόχου της Mytilineos, τα ερωτηματικά για τη μετοχή της Attica, η κινητικότητα στην Ideal, το αρνητικό ρεκόρ στην αμόλυβδη και ποιες μετοχές είναι πρώτες στην πτώση και τελευταίες στην άνοδο.
Παυλίδης Μάρμαρα, Εγκαταστάσεις
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πικρή γεύση στο deal Παυλίδη, η αμηχανία τραπεζών, το μετρό Θεσσαλονίκης και το ΧΑ

Άλλη μια καλή εταιρεία που η δεύτερη γενιά την… παραδίδει σε τρίτους, γιατί οι τράπεζες είναι σε αμηχανία για τα κέρδη, οι προσφορές για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, τι γίνεται με τους έξυπνους μετρητές, η φόρα των ξένων αγορών και αναζητώντας τα χαρτιά που… έμειναν πίσω.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το deal Viva - JP Morgan, τα στεγαστικά και η Quest

Οι νέες ελπίδες για τη μεγάλη συμφωνία, η επιβάρυνση στα στεγαστικά, η κινητικότητα στις μετοχές ΑΔΜΗΕ και Quest, τα κέρδη των τραπεζών, η πανάκριβη αμόλυβδη, ποιοι «φτιάχνουν» ρευστότητα στο ΧΑ, ο Άγιος Βασίλης και οι αγορές.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η κρίση κυβέρνησης – τραπεζών, το συνέδριο στο Λονδίνο και τα χρηματιστήρια

Οι μεγάλες προσδοκίες για την προσέλκυση επενδυτών στο Λονδίνο, γιατί οι σχέσεις κυβέρνησης - τραπεζών είναι στο «κόκκινο», η αλλαγή διοίκησης στην Παγκρήτια, οι ελπίδες και οι κίνδυνοι για τα χρηματιστήρια.