ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΟΣΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταπέλτης ο γερμανικός Τύπος για την τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη

«Το σιδηροδρομικό ατύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών ήταν μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή» σημειώνει σε δημοσίευμά της η tageszeitung, ενώ η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται εκτενώς στις συνθήκες της τραγωδίας.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρένα high speed και σταθμάρχες με τεφτέρια: H ελληνική συνταγή καταστροφής

Το τέταρτο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ε.Ε. εδώ και 25 χρόνια, η κακοδαιμονία των ελληνικών σιδηροδρόμων εδώ και δεκαετίες και η κρίσιμη σύμβαση για την ασφάλεια στο δίκτυο που «σέρνεται» από το 2014.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια έργα της ΕΡΓΟΣΕ αλλάζουν τον μεταφορικό χάρτη στη Βόρεια Ελλάδα

Με τα έργα αυτά, διασυνδέονται τα λιμάνια της Β. Ελλάδας μεταξύ τους δημιουργώντας μια συνεχή ροή εμπορευμάτων, ενώ ενώνονται και με λιμάνια της Μαύρης θάλασσας διευκολύνοντας το διασυνοριακό εμπόριο και μεταφορές.
traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ για να γίνει η Ελλάδα κόμβος διεθνών μεταφορών

Με το mega project Sea2Sea, θα δημιουργηθεί μια σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τον αναπτυξιακό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας δημιουργώντας έναν νέο σημαντικό εμπορευματικό διάδρομο στην Ευρώπη.
hellenic train
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΣΕ: Στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 4,5 δισ. ευρώ

έργα κομβικής σημασίας που αναβαθμίζουν την «ραχοκοκαλιά» του σιδηροδρόμου, δηλαδή του κεντρικού άξονα Πάτρα-Αθήνα- Θεσσαλονίκη/Ειδομένη-Προμαχώνας, καθιστώντας το δίκτυο της χώρας πλήρως ηλεκτροκίνητο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΣΕ: Δημοπρατήθηκε η κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στο Κρυονέρι

Ξεκίνησε και ο διαγωνισμός για την επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση των έργων. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θα διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Στο υπουργικό συμβούλιο όπου θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.