ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: doValue Greece

Η doValue στηρίζει τους μαθητές της ακριτικής Ανάφης

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της doValue Greece, τα σχολεία της Ανάφης βρίσκονται πλέον σε μια νέα πραγματικότητα και ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας νιώθουν πολλές φορές «ξεχασμένοι», και να μένουν πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες. Ωστόσο, η δίψα για γνώση και μόρφωση παραμένουν, παρά το γεγονός ότι βλέπουν τις υποδομές τους να παρακμάζουν χρόνο με τον χρόνο.

Η Ανάφη, ένα νησί το οποίο γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα κάθε καλοκαίρι, αποτελώντας ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τον χειμώνα βρίσκεται αποκομμένο από την υπόλοιπη χώρα με τους κατοίκους να ανησυχούν για το μέλλον τους. Στην Ανάφη, οι μαθητές διψούν για γνώση και παλεύουν για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Η doValue, σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, Ομάδα Αιγαίου, ενισχύουν την προσπάθεια τους, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της doValue Greece, με τίτλο #Αξίες_Ζωής, τα σχολεία της Ανάφης βρίσκονται πλέον σε μια νέα πραγματικότητα, όπου μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Το νησί αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των κοινωνικών δράσεων της doValue μαζί με την Ομάδα Αιγαίου, εστιάζοντας στις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχολικής ζωής.

 

Θέλοντας να ενισχυθεί το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, η doValue Greece μαζί με την Ομάδα Αιγαίου πρόσφεραν τον εξοπλισμό για την παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρότερους πολίτες του νησιού να αναπτύξουν την κοινωνικότητα και τη φαντασία τους.

Παράλληλα, οι μαθητές από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο, εξοπλίστηκαν με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανοίγοντας τους ένα νέο «παράθυρο» στον κόσμο και τη γνώση, αποκτώντας ισότιμη πρόσβαση με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας.

«Με αυτά τα νέα εφόδια, το σχολείο μας μπορεί να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο της μόρφωσης και της παιδείας που παρέχουμε. Είναι πάρα πολύ ωραίο να σε στηρίζουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ εσένα και τις δυνατότητες των παιδιών των ακριτικών νησιών», δήλωσε ο κ. Θανάσης Βάρσος, Διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ανάφης, «Μανώλης Γλέζος».

Η κ. Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Αιγαίου εστιάζει στο ότι «η Ομάδα Αιγαίου υποστηρίζεται από αξιόλογους ανθρώπους και εταιρείες, μία από αυτές είναι και η doValue Greece, με την οποία συναντηθήκαμε φέτος. Αγκάλιασε το πρόγραμμα της Ανάφης και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Η παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία της Ανάφης, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όπου την DoValue Greece εκπροσώπησε η κ. Νατάσα Κουκουράκη, Marketing & Communication Director.

Η Ομάδα Αιγαίου και το κοινωνικό έργο της

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται από το 1995 στα μικρά και ακριτικά νησιά του  Αρχιπελάγους προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση, ιατρικές υπηρεσίες, έργα για αναβάθμιση υποδομών, ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα καθώς  και διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Την τελευταία τριετία η Ομάδα Αιγαίου έχει επισκεφτεί 21 νησιά έχοντας διανύσει 1.650 ναυτικά μίλια και χάρις στην προσφορά της, 2.600 άνθρωποι εξετάστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν 9.500 ιατρικές και βιοχημικές εξετάσεις. Παράλληλα έχει δημιουργήσει και 210 έργα υποδομής στα ακριτικά νησιά, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της και την περίοδο της πανδημίας, έχοντας πραγματοποιήσει 1.200 ελέγχους για covid-19.

Η εξυπηρέτηση των ιατρικών εξετάσεων και επεμβάσεων πραγματοποιείται με μεταφορά και εγκατάσταση σε κάθε νησί του απαραίτητου για όλες τις ειδικότητες του πλέον σύγχρονου ιατρικού, διαγνωστικού  και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Κάθε χρόνο, σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς των νησιών καταγράφονται οι ανάγκες τους για έργα υποδομής, με την Ομάδα Αιγαίου να προβαίνει στις απαραίτητες μελέτες και αναλαμβάνει την εξεύρεση πόρων μέσω χορηγιών για την υλοποίησή τους. Κατασκευάζονται γήπεδα, πολυγηπεδικοί σχολικοί χώροι, γυμναστήρια, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, μονάδες αφαλάτωσης και πολλά άλλα.

Ένα βασικό μέλημα της Ομάδας Αιγαίου είναι η προσφορά σε εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό υλικό σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων (όπως έπιπλα σχολείου, βιβλία, παιχνίδια, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη, εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνιών – ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, μηχανήματα προβολής, φωτοτυπικά, διαδραστικοί πίνακες, κλπ.)

Παράλληλα, η Ομάδα Αιγαίου διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις θεάτρου σκιών, χορευτικές εκδηλώσεις  διαγωνισμούς φωτογραφίας & video, ζωγραφικής, ποίησης, κλπ, στοχεύοντας να γίνουν οι πολιτιστικές δράσεις προσιτές σε κάθε κάτοικο των νησιών και ιδιαίτερα στα παιδιά και να αναδειχθεί η κουλτούρα του κάθε τόπου.

Η ενημέρωση για επίκαιρα θέματα μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων από ειδικούς επιστήμονες αποτελεί επίσης προτεραιότητά για την Ομάδα Αιγαίου. Η θεματολογία περιλαμβάνει (ενδεικτικά), ενημέρωση για τη νόσο COVID-19, αντιμετώπιση θεμάτων σοβαρών ασθενειών, πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ),  αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού, ασφαλή χρήση διαδικτύου, κλπ.

Η Ομάδα Αιγαίου διαθέτει πάνω από 150 μέλη και δόκιμα μέλη, και περισσότερους από 5.000 φίλους και υποστηρικτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ πάνω από 150 εταιρείες υποστηρίζουν το έργο της. Διαθέτει περισσότερους από 50 ιατρούς από 25 διαφορετικές ειδικότητες, καθώς και 11 φουσκωτά σκάφη που έχουν προέλθει από προσφορές μελών και ένα ειδικά διαμορφωμένο σκάφος υποστήριξης των αποστολών που πραγματοποιούνται.

Βασική προτεραιότητα για την doValue η προσφορά στην κοινωνία

Στρατηγική στόχευση για τη doValue Greece είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες. Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν για τη doValue Greece, βασικά συστατικά της φιλοσοφίας της, αλλά και συνθέτουν τον «πυρήνα» του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τη δημιουργία αξίας και την έμπρακτη επιστροφή στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Υπό την ομπρέλα του Προγράμματος #Αξίες Zωής εντάσσεται ολόκληρο το ευρύ πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η doValue Greece και εστιάζει σε τρεις άξονες: Kοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις, όπως

  • την επισκευή και πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021 ενώ καλύφθηκε και ο νέος ιατρικός του εξοπλισμός. Παράλληλα συνέχισε να βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • την χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom στην κλινική. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς και το οποίο συνεχίζει να στηρίζει, με στόχο να παρέχει μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ταυτόχρονα στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου με τη δωρεά καινοτόμου επεμβατικού εξοπλισμού.
  • Συνδράμει για δεύτερη χρονιά στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας
  • την χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ
  • Υποστηρίζει, ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021 συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.
  • Βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν όπως στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.

Όπως σημειώνει η doValue Greece: «Όλες οι πρωτοβουλίες μας, συνθέτουν ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων, που εμπνέονται και διαπνέονται απ’ όσα μας οδηγούν στην καθημερινή μας εταιρική λειτουργία. Πρωτοβουλίες, που στα λίγα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μας στην Ελλάδα έχουν αφήσει ένα σημαντικό και διακριτό αποτύπωμα.

Με το Πρόγραμμα #Αξίες ζωής, υποστηρίζουμε την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομούμε στον τομέα της υγείας, φροντίζουμε για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΕΚΠΑ

Το Μνημόνιο έχει ως απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιστημονικής γνώσης και της ουσιαστικής άσκησης των φοιτητών σε περιβάλλοντα προσομοίωσης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.