ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 08:51:54 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

AstraZeneca: Στόχος να φυτέψει 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030

Το βραβευμένο πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις» εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας, με την περιβαλλοντική προστασία να αποτελεί βασικό πυλώνα της.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου του κύκλου, διάρκειας τεσσάρων χρόνων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της AstraZeneca «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις 2019-2022» απέσπασε σημαντική διάκριση στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2023 στον πυλώνα «Περιβάλλον». Η διάκριση αφορά στη θεματική ενότητα «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το Περιβάλλον» και η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του θεσμού την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις» εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της AstraZeneca, με την περιβαλλοντική προστασία να αποτελεί βασικό πυλώνα της. Από το 2019 έως το 2023, συνέδεσε νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση) με 4 ετήσιες δράσεις («πράξεις») περιβαλλοντικής προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην «αφαίρεση» της ρύπανσης από 5 ακτές της Ελλάδας, ενώ το 2020, «πρόσθεσε» οξυγόνο υποστηρίζοντας δράση αναδάσωσης στον Νέο Βουτζά Αττικής. Το 2021 «πολλαπλασίασε την ενέργεια» υποστηρίζοντας δράσεις ενίσχυσης του φωτισμού με ηλιακή ενέργεια τριών πάρκων στην Αθήνα και ενός πάρκου στη Θεσσαλονίκη. Το 2022, η εταιρεία διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για περιβαλλοντικά θέματα. Εθελοντές – εργαζόμενοι της AstraZeneca «μοίρασαν τη γνώση» σε 1.150 μαθητές από 23 σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον… με Πράξεις» ανανεωμένο, με νέες περιβαλλοντικές δράσεις, συνεχίζεται φέτος για πέμπτη χρονιά, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο πρωτοβουλιών στις οποίες οι άνθρωποι της AstraZeneca προσθέτουν οξυγόνο και ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, η AstraZeneca έχει ήδη ανακοινώσει τη δέσμευσή της να φυτέψει και να φροντίσει περισσότερα από 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030, με τα πρώτα 4.000 δένδρα να έχουν ήδη φυτευτεί από 250 εργαζομένους της στην περιοχή του Υμηττού στην Παιανία και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το «Bravo Sustainability Dialogue & Awards» αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του «BRAVO»,  θεσμού διαλόγου και ανάδειξης δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθεί τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς. Κάθε χρόνο στο BRAVO συμμετέχουν περισσότεροι από 160 οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 230 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 700 συμμετοχές, 350 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και περισσότεροι από 55.000 ενεργοί πολίτες

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΟΠΤΙΜΑ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG από την EcoVadis

«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας» ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μεγάλες κατασχέσεις μετρητών σε αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες μεταξύ άλλων στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων.