ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cosmos-sport
Φώτο: Cosmos Sport

Μνημονιο συνεργασίας μεταξύ Cosmos Sports και Οικονομικού Πανεπιστημίου

Το σύμφωνο συνεργασίας έχει στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, την ενίσχυση της έρευνας και την διασύνδεση των αποφοίτων του ΗΠΑ με την αγορά εργασίας.

Σύμφωνο συνεργασίας σύναψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Cosmos Sport, κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν από κοινού ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Cosmos Sport, κ. Μιχάλης Τσικνάκης, έχει στόχο την ανάπτυξη και  την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δέσμευση και των δυο πλευρών για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς,  ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Το τετραετές πρόγραμμα συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών και την προσφορά πρακτικής άσκησης από την Cosmos Sport, προσβλέποντας στην στελέχωση της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν physical ή digital συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της Cosmos Sport και των φοιτητών του ΟΠΑ, ώστε οι πρώτοι να μεταφέρουν την εμπειρία και τεχνογνωσία τους και οι τελευταίοι να εξοικειωθούν με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία μιας μεγάλης και εξωστρεφούς επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, η Cosmos Sport  δεσμεύεται να υποστηρίξει συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών και βραβείων και άλλων δράσεων κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ ή από κοινού. Τέλος, η  εταιρεία θα είναι χορηγός στην εφημερίδα ΟΠΑ NEWS και στην παραγωγή podcast σε σύγχρονα θέματα ενδιαφέροντος των φοιτητών/τριών.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε σχετικά: «Με συνεχή προσανατολισμό στο στρατηγικό πυλώνα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με καινοτόμες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας που προσφέρουν δυνατότητες στις φοιτήτριες, τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας να απασχοληθούν σε σύγχρονα αντικείμενα και δεξιότητες. Στο σύνολό τους, οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ, αλλά, παράλληλα, βοηθούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη δημιουργία κουλτούρας συνεργασιών στο οικοσύστημα της οικονομίας.»

Ο κ. Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmos Sport τόνισε: «Ως απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η έναρξη αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας της Cosmos Sport αποτελεί προσωπικά ιδιαίτερη χαρά και τιμή, μιας και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. To Μνημόνιο Συνεργασίας μας με το ΟΠΑ ουσιαστικά σηματοδοτεί την κοινή μας δέσμευση για καινοτομία, συνεχή γνώση, δράσεις αλλά και νέες προοπτικές για την επόμενη γενιά ηγετών των επιχειρήσεων.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

EXIT ABOVE – After the tempest: Μία παράσταση με την χορηγία της Πειραιώς

Για την Πειραιώς η συνεργασία αυτή αποτελεί μια κορυφαίας αξίας πρωτοβουλία που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
ESG

Hungry Bins: Οι κάδοι από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και τη Eurobank

Οι συγκεκριμένοι κάδοι χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες προκειμένου να βρίσκoυν σημεία που μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα.
ESG

Μεγάλα ποσά δαπανούν για την υλοποίηση πρακτικών ESG οι ελληνικές επιχειρήσεις

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της ICAP CRIF ΑΕ στις 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας βάσει απασχολούμενου προσωπικού, το 2023 περισσότερες από 7 στις 10 επιχειρήσεις δαπάνησαν υψηλότερα ποσά για την υλοποίηση πρακτικών ESG συγκριτικά με το 2022.