ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
Φωτό: Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες/Πειραιώς

Πειραιώς: Συνεχίζει για 3η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες

Η δράση υλοποιείται με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια ως εκπαιδευτικό συντελεστή, με μαθήματα που πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της.

Η Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνουν τη συνέχιση της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, μιας δράσης που ξεκίνησε το 2023 και αποσκοπεί στην ανάπτυξη, μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, νέων δεξιοτήτων για τις γυναίκες πρόσφυγες και τις αιτούσες άσυλο. 

Η δράση υλοποιείται με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια ως εκπαιδευτικό συντελεστή, με μαθήματα που πραγματοποιούνται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της. Σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησής της, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδίκευσης για απασχόληση σε θέσεις ξενοδοχειακής υπαλλήλου, βοηθού κουζίνας και σερβιτόρας κατά τη διάρκεια του έτους 2025. 

Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» της Πειραιώς και εντάσσεται στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων. Τα τελευταία δύο χρόνια, στους κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες, συμμετείχαν 121 γυναίκες, αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που ενισχύουν την προοπτική απασχόλησής τους στον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα.

Η επιτυχία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το 2023 και το 2024, αναδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο του προγράμματος. Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα της Ακαδημίας που ολοκληρώθηκε κατά το έτος 2024, αποφοίτησαν 84 συμμετέχουσες, εκ των οποίων το 40,5% εξασφάλισε εργασία στον τομέα του τουρισμού.

Η διαρκής δέσμευση της Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει την κοινή πεποίθηση στη δυνατότητα κάθε γυναίκας να ξεπερνάει τα εμπόδια και να διαμορφώνει το μέλλον της σε συνθήκες αξιοπρέπειας και σεβασμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://odyssea.com/en/refugee-women-academy/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταδίκη της επίθεσης σε πυρηνικό εργοστάσιο στα ΗΑΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκα στα ΗΑΕ, κάνοντας λόγο για παραβίαση διεθνούς δικαίου, χωρίς να αποδώσει ευθύνη. Έξι drones εξαπολύθηκαν πρόσφατα κατά της χώρας από το Ιράκ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Βαθιά ανησυχία για ρωσικές απειλές κλιμάκωσης κατά Κιέβου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τα ρωσικά σχέδια μαζικών επιθέσεων στο Κίεβο κατά ουκρανικών στόχων, λίγες ώρες μετά ισχυρή πυραυλική επίθεση και φονική επιδρομή σε φοιτητική εστία στο Λουχάνσκ.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές κινδυνεύουν από εντάσεις και ελλείψεις

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και η οικονομική κρίση απειλούν τις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, αναφέρει το SIPRI. Ο αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών σε τέτοιες επιχειρήσεις είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 25 ετών.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ζητά προστασία παιδιών και κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενημερώθηκε για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία μετά από επίθεση σε φοιτητική εστία στο Λουχάνσκ με θύματα ανήλικους. ΟΗΕ: οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται βάσει διεθνούς δικαίου.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση πυρηνικών

Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαπραγματεύσεων, οι χώρες του NPT δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε κοινό κείμενο για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συνόδου Ντο Χουνγκ Βιέτ.