ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: doValue

doValue Greece: Οι τρεις βασικοί άξονες της εταιρικής ευθύνης

Σε τρεις βασικούς τομείς εστιάζει τη δική της στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η εταιρεία doValue Greece, οι οποίοι είναι: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία.

Την προσήλωσή της στις βασικές αρχές της εταιρικής ευθύνης στον τρόπο λειτουργίας της, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η DoValue Greece, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αειφορία, στη διάσταση της υπεύθυνης ανάπτυξης, αποτελεί οδηγό συνεχούς ανάπτυξης και καινοτομίας για την doValue Greece, με στόχο τη δημιουργία αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σύφμωνα με την εταιρεία η δική της στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Υγεία. Ιδιαίτερη μέριμνα με έμφαση τους άξονες αυτούς δίνει η εταιρεία στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στις εταιρικές της δράσεις, ενώ εστιάζει στην κάλυψη βασικών αναγκών με διάρκεια και συνέπεια.

«Η επιλογή των τριών αξόνων καθορίσθηκε στη βάση των αξιών και της φιλοσοφίας της DoValue που διέπουν αφενός, τη λειτουργία της και αφετέρου, αντανακλούν την πεποίθησή της για το ρόλο και τις υποχρεώσεις που μια σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να διαδραματίζει στην κοινωνία, μέρος της οποίας είναι η ίδια και οι εργαζόμενοί της.  Με βάση τον τριπλό άξονα δράσης που έχει ορίσει, ξεκίνησε με την πρώτη πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο του 2020 σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, η εταιρία προσέφερε εκ μέρους των εργαζομένων της και μέσω αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, 1.642 πακέτα με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε  άπορες οικογένειες - δικαιούχους των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου, κατά την εορταστική περίοδο τον Δεκέμβριο.  Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή, βρίσκεται σε συνάρτηση αντίστοιχης πρωτοβουλίας του Ομίλου doValue ο οποίος συνολικά στηρίζει τον οργανισμό Save the Children. Ειδικότερα την προηγούμενη χρονιά, η δωρεά του Ομίλου βοήθησε τα παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην αγορά τροφίμων», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ειδικότερα του καρκίνου, αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, η doValue Greece συμμετέχει και στηρίζει ενεργά εθελοντικές προσπάθειες. Συγκεκριμένα υποστηρίζει τις ενέργειες του Συλλόγου Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη δράση που αναπτύσσεται στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προβλέπεται η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονται είτε στο στάδιο προετοιμασίας ενός χειρουργείου, είτε στο στάδιο αποθεραπείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ειδικά σχεδιασμένου χώρου «pampering room»  όπου θα εφαρμόζονται οι μέθοδοι υποστηρικτικής ιατρικής και εξακτινώνεται σε όλη την πτέρυγα της κλινικής που νοσηλεύονται γυναίκες με καρκίνο. Η doValue Greece θα στηρίξει τουλάχιστον για ένα χρόνο τη λειτουργία του κέντρου υποστηρικτικής ιατρικής το οποίο θα στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από εθελοντές του Συλλόγου, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια δράση που σχεδιάστηκε με ολιστική προσέγγιση και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει και τεκμηριώσει επιστημονικά το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στις αρχές του Φθινοπώρου του 2021. 

Εγκαινιάζοντας τη σχέση της με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.»  η doValue Greece συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στον 1ο  Virtual Ποδηλατικό Γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/21 με σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο». Η διοργάνωση του 1ου virtual ποδηλατικού γύρου αποτελεί ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την ασθένεια και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, Η στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί για την doValue Greece την αρχή μίας διαρκούς σχέσης με το σύλλογο και τις δράσεις του. 

Τέλος, προσανατολισμένοι στην βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία του πράσινου αποτυπώματος της εταιρίας συνδυαστικά με την στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών  και δομών η doValue Greece επέλεξε να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι.  Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Στόχος είναι να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμηση της δομής και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής και κατανάλωσης «καθαρής» ενέργειας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Η doValue στηρίζει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο για το Παρίσι

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η doValue αποφάσισε να συμπεριλάβει στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της, τον Αθλητισμό και θα στηρίξει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο μέχρι τους Αγώνες του Παρισίου το 2024.
ESG

Η doValue Greece στηρίζει το πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής στο Αρεταίειο

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τον Σύλλογο Φίλων της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση ενός ειδικά σχεδιασμένου χώρου Pampering Room.
ESG

Συνεργασία Κωτσόβολου με Εθνική και Alpha Bank για συναλλαγές με χρήση Braille

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών επιμελήθηκε και εκτύπωσε το έντυπο που συνοψίζει βασικά στοιχεία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος, σε γραφή Braille, ενώ από τον Οκτώβριο 2022 είναι διαθέσιμο στα 91 καταστήματα Κωτσόβολος στην Ελλάδα.