ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Cosmote, katastima, wrario

COSMOTE: Νέα εταιρικά οχήματα μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δεσμευτεί για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις εκπομπές που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας έως το 2025 και από όλη την αλυσίδα αξίας μέχρι το 2040.

Την ανανέωση του στόλου εταιρικών οχημάτων ξεκίνησε η COSMOTE από τις αρχές του 2021 με μοντέλα αυτοκινήτων μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων. Συνολικά, περισσότερα από 300 εταιρικά οχήματα θα αντικατασταθούν με μοντέλα τεχνολογίας Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονα με τα καινούρια οχήματα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εταιρικού δικτύου φόρτισης στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα φόρτισης για όλα τα οχήματα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη και για τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων του Ομίλου με επιπλέον θέσεις φόρτισης - στάθμευσης.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός στόλου οχημάτων που θα ρυπαίνει λιγότερο το περιβάλλον με δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας σε καθημερινή βάση. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δεσμευτεί για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις εκπομπές που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας έως το 2025 και από όλη την αλυσίδα αξίας μέχρι το 2040.

Όσον αφορά στην ενέργεια που θα καταναλώνουν τα υβριδικά plug-in οχήματα από το εταιρικό δίκτυο φόρτισης, θα καλύπτεται στο σύνολό της από εγγυήσεις προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως συμβαίνει και με όλες τις λειτουργίες του Ομίλου ΟΤΕ. Για την καλύτερη αξιοποίηση και απόδοση των υβριδικών εταιρικών οχημάτων, ο Όμιλος ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς των νέων αυτοκινήτων να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια αποτελεσματικής οδήγησής τους.

«Με την αντικατάσταση του στόλου των εταιρικών οχημάτων και τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα εταιρικά δίκτυα φόρτισης οχημάτων στη χώρα, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης. Βασικές προτεραιότητες βιωσιμότητας του Ομίλου ΟΤΕ είναι η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού του αποτυπώματος, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς φορείς, πριν μεταβεί στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα τις υποδομές και τα μεγάλα έργα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσομοίωση διοικητικής δίκης από μαθητές Λυκείου: «Νέοι και Περιβάλλον»

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτική προσομοίωση δίκης με θέμα «Νέοι και Περιβάλλον», συμμετέχουν μαθητές λυκείου και στόχος είναι η εξοικείωσή τους με τη Διοικητική Δικαιοσύνη. Η δράση διαρκεί έως 22/4/2026.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σκιάθο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η χθεσινή πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια της Πλατανιάς στη Σκιάθο. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 15 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, 4 οχήματα, αεροσκάφος και υδροφόρες ΟΤΑ. Δεν απειλήθηκαν κατοικίες.
Γιώργος Στασινός ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στασινός: Ο ανθός της πικροδάφνης διασώθηκε από το ξερίζωμα στις πόλεις

Ο ΕΟΔΥ ανακάλεσε τη σύσταση για απομάκρυνση της πικροδάφνης από το αστικό πράσινο. Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας την ανάγκη για επιστημονική προσέγγιση στο πράσινο.