ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Νέο καταθετικό προϊόν από την Eurobank με στόχο τις επενδύσεις σε ESG

Η Eurobank ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης της προθεσμιακής κατάθεσης ESG Deposits με 50 ελληνικές επιχειρήσεις να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους υπερκαλύπτοντας κατά 2 φορές το στόχο των 200 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank εισάγει στην ελληνική αγορά την προθεσμιακή κατάθεση ESG Deposits, αποτελεί μια καταθετική λύση για επιχειρήσεις με ESG προσανατολισμό, που επιθυμούν να τοποθετήσουν τη ρευστότητά τους σε καταθετικά προϊόντα, τα κεφάλαια των οποίων θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση αειφόρων επενδύσεων και έργων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης της προθεσμιακής κατάθεσης ESG Deposits και, εντός ορισμένου χρόνου, 50 ελληνικές επιχειρήσεις – πελάτες της, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους υπερκαλύπτοντας κατά 2 φορές το στόχο των 200 εκατ. ευρώ.

Με τα κεφάλαια των 200 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν, η Eurobank σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει αειφόρες επενδύσεις και έργα που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, με βάση τα κριτήρια του Πλαισίου Βιώσιμης Χρηματοδότησης (Sustainable Finance Framework) που εφαρμόζει.

Η προθεσμιακή κατάθεση ESG Deposits εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Eurobank για την ανάπτυξη ESG προϊόντων και υπηρεσιών και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να τοποθετήσουν μέσω ESG Deposits τυχόν διαθέσιμη ρευστότητα από ένα (1) εκατ. ευρώ, για διάστημα 6 ή 12 μήνες. Παρέχει επίσης δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς για όλο ή μέρος του ποσού, εάν η επιχείρηση χρειαστεί τη ρευστότητά της, για έκτακτες ανάγκες και πριν τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν να εμπλουτίσουν τη δέσμη ESG δράσεών τους, στο πλαίσιο των Αρχών Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε πως «η Eurobank καινοτομεί για μια ακόμη φορά και εισάγει στην ελληνική αγορά τη σύγχρονη λύση των ESG Deposits ενθαρρύνοντας τους πελάτες της να τοποθετήσουν την πλεονάζουσα ρευστότητα της επιχείρησής τους σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης που πληρούν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι ESG Deposits αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο στηρίζουμε σταθερά και με όλες μας τις δυνάμεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Eurobank: Νέο πρόγραμμα για την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών

Όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες ώστε να αναπτύξουν σύγχρονες ηγετικές δεξιότητες και να ξεπεράσουν εμπόδια που περιορίζουν την επαγγελματική τους πορεία.
vasileiou-filiopoulos
ESG

Eurobank: Η ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις επενδύσεις ESG

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου, η τράπεζα υποστηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών στη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.