ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Στον δείκτη ισότητας του πρακτορείου Bloomberg εισήχθη η Eurobank

O δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2022, στον οποίο έχουν ενταχθεί συνολικά 418 εταιρείες 11 κλάδων από 45 χώρες και περιφέρειες, παγκοσμίως, αναδεικνύει τις πρακτικές και τις πολιτικές που σχετίζονται με το φύλο, σε εταιρείες εισηγμένες.

Η Eurobank συμπεριλήφθηκε στο διεθνή δείκτη ισότητας των φύλων Bloomberg Gender Equality Index (GEI) 2022, έναν τροποποιημένο σταθμισμένο δείκτη κεφαλαιοποίησης της αγοράς που στοχεύει στην παρακολούθηση των επιδόσεων δημόσιων εταιρειών που έχουν δεσμευτεί για τη διαφάνεια σχετικά με την αναφορά δεδομένων που αφορούν το φύλο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ο δείκτης καταγράφει τις επιδόσεις των εταιρειών στο πεδίο της ισότητας των φύλων στη βάση πέντε (5) πυλώνων: γυναικεία ηγεσία και ταλέντο, ισοτιμία στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, κουλτούρα συμπερίληψης, πολιτικές κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και πολιτικές για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

«Η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της Eurobank, ενός Ομίλου που καταγράφει υψηλό ποσοστό γυναικείας απασχόλησης πάνω από 60% του συνόλου των εργαζομένων, να στηρίζει τις γυναίκες εργαζόμενες σε κάθε στιγμή της καριέρας τους, καθώς και της προσήλωσής της στην εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance) σε όλες τις πτυχές λειτουργίας του Ομίλου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ελληνικής τράπεζας.

Η Group CHRO της Eurobank, κα Νατάσσα Πασχάλη, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Eurobank βρίσκεται μεταξύ των 5 ελληνικών στο σύνολο των 418 εταιρειών παγκοσμίως οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο διεθνή δείκτη ισότητας φύλου Bloomberg Gender Equality Index. Υλοποιούμε μία δυναμική, πολυεπίπεδη στρατηγική ενίσχυσης του πλαισίου μέσα στο οποίο οι γυναίκες εργαζόμενες θα απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους, παρέχοντας στην πράξη ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και ανέλιξης. Με σταθερή επιδίωξη τη συμβολή μας στην ενίσχυση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων μας, εμπλουτίζουμε διαρκώς και το πλέγμα στήριξης και φροντίδας για την οικογένεια και υποστηρίζουμε, διαχρονικά, τις γυναίκες εργαζόμενες ώστε να συνδυάζουν διαφορετικούς ρόλους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.».

«Η Eurobank εφαρμόζει υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού και ενεργές πολιτικές κατά των διακρίσεων και αποκλεισμού, με στόχο ένα περιβάλλον εργασίας ανοιχτό προς όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ατομικά δικαιώματα, ανοικτή πρόσβαση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις, παροχή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότητα στα μισθολογικά κριτήρια, αξιοκρατία στην αξιολόγηση και επιβράβευση. Ενδεικτική της διαχρονικής στόχευσης της Τράπεζας στη δημιουργία μίας ουσιαστικής εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης, είναι η πρόσφατη πρωτοβουλία της Τράπεζας “Women In Banking” (Women Leadership Acceleration Mentoring Program). Ένα πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων ηγετικών δεξιοτήτων προκειμένου να υπερβούν εμπόδια ή αντιλήψεις, που περιορίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, και να ενδυναμωθούν επαγγελματικά στον Οργανισμό», επισημαίνει η Eurobank.

O δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2022, στον οποίο έχουν ενταχθεί συνολικά 418 εταιρείες 11 κλάδων από 45 χώρες και περιφέρειες, παγκοσμίως, αναδεικνύει τις πρακτικές και τις πολιτικές που σχετίζονται με το φύλο, σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, και είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές πληροφόρησης για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, με κριτήρια σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Eurobank: Πρόγραμμα αποκατάστασης της πυρόπληκτης περιοχής στην Αρχαία Ολυμπία

Η τράπεζα υλοποιεί πλέγμα δράσεων που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανασύνθεση του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη τοπικών παραγωγών και την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων, για θέματα πρόληψης και προστασίας.
ESG

Στη βράβευση 1.105 αριστούχων μαθητών προχώρησε και φέτος η Eurobank

Όπως διευκρινίζει η τράπεζα η βράβευση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
vasileiou-filiopoulos
ESG

Eurobank: Η ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις επενδύσεις ESG

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου, η τράπεζα υποστηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών στη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.
ESG

Eurobank: Στο Καστελόριζο οι πρώτες δράσεις της «Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό»

Η «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό» της Eurobank, που αφορά στην έμπρακτη στήριξη οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.