ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«IODINE - H Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου» από την Τράπεζα Πειραιώς

Με το εικαστικό ντοκιμαντέρ «IODINE - H Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου» η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος για το 1821.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος  με το οποίο συμμετέχει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υποστήριξε τη δημιουργία του εικαστικού ντοκιμαντέρ «IODINE - Η Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου». Το ντοκιμαντέρ θα συμμετάσχει στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Διεθνoύς Διαγωνισμού Film Forward

Με αφετηρία τον πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» για την Ελληνική Επανάσταση, το εικαστικό ντοκιμαντέρ Iodine αναζητά, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ελληνικό τοπίο τον απόλυτο προορισμό καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Από τον Ευγένιο Ντελακρουά, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Βίκτωρα Ουγκώ έως τους Μεσολογγίτες ποιητές και καλλιτέχνες, όπως τον Κωστή Παλαμά, το Θωμά Γκόρπα και τη Βάσω Κατράκη, η ταινία ερευνά μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του σκηνοθέτη τη σχέση έμπνευσης και τοπίου στον μαγικό τόπο του Μεσολογγίου.

Κεντρικό ρόλο στην αναζήτηση του σκηνοθέτη παίζει ένα αναπάντεχο υλικό, το αλάτι, το οποίο λειτουργεί όχι μόνο σαν σύμβολο της περιοχής αλλά και σαν μέσο διατήρησης της συλλογικής μνήμης του τόπου. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο σκηνοθέτη κ. Ορφέα Περετζή και την εταιρεία παραγωγής StudioBauhaus

Η δημιουργική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ ήταν μια ακόμα ευκαιρία για την Τράπεζα να στηρίξει τόσο την Εθνική Επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όσο και την Τέχνη και τον Πολιτισμό που είναι πυλώνες ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει την ισότητα των φύλων με μια τοιχογραφία

Με αυτή την εικαστική  παρέμβαση,  σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα προωθεί την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων. 
Xatzinikolaou George, Trapeza Peiraios
ESG

Τρ. Πειραιώς: Παρουσίαση των εκδόσεων «Το 1821 και οι πρωταγωνιστές του»

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ανέφερε ότι με τις δύο αυτές εκδόσεις η τράπεζα ολοκληρώνει το επετειακό της πρόγραμμα.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Δύο εκδόσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δύο μοναδικές στο είδος τους εκδόσεις, αφιερωμένες σε πρόσωπα και γεγονότα της εποχής της Επανάστασης του 1821, αντλώντας το υλικό τους από, εν πολλοίς, ανεξερεύνητες πρωτογενείς πηγές και πολύτιμα αρχειακά τεκμήρια.