ΓΔ: 859.38 -0.88% Τζίρος: 83.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην ίδρυση του Qualco Foundation προχωράει ο όμιλος Qualco

Το έργο του Qualco Foundation ήδη κρίνεται πολυσχιδές, με συνέργειες με σημαντικούς φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα, ενώ στοχεύει σε αλλαγές που οδηγούν σε οικονομίες και κοινωνίες περισσότερο βιώσιμες.

Η εποχή την οποία διανύουμε χαρακτηρίζεται από ισχυρή συνάρθρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών και πολλαπλών κρίσεων. Κλιματική κρίση, ζητήματα ψηφιακού και κοινωνικού αποκλεισμού, φυσικές και περιβαλλοντολογικές καταστροφές, καθώς και αυξανόμενες ανισότητες εντός των κοινωνιών, συνθέτουν τον καμβά της νέας πραγματικότητας. Σε έναν κόσμο  που μετασχηματίζεται γρήγορα, δράσεις που στοχεύουν στην τεχνολογική καινοτομία και την κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανθεκτικότητα δημιουργούν το υπόβαθρό για το άλμα σε μία νέα εποχή αλληλεγγύης, δυναμισμού και προόδου.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και τον κόσμο, ο Όμιλος Qualco ιδρύει το Qualco Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στοχεύοντας σε αλλαγές που οδηγούν σε οικονομίες και κοινωνίες περισσότερο βιώσιμες και δίνουν νέες προοπτικές σε όλες και όλους. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, με γνώμονα την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη, το Qualco Foundation στηρίζει πρωτοβουλίες που βασίζονται σε δημιουργικές ιδέες και αποσκοπούν στο κοινό καλό, και εστιάζουν σε πέντε κεντρικούς πυλώνες: Καινοτομία & Τεχνολογία, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια, Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα & Ανάπτυξη, Πολιτισμός & Αθλητισμός, Αλληλεγγύη & Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης.

Το έργο του Qualco Foundation ήδη κρίνεται πολυσχιδές, με συνέργειες ενδεικτικά, τόσο με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Μουσείο Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, όσο και με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» να συγκαταλέγονται στο ενεργητικό του. 

«Ανοίγοντας νέους ορίζοντες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον αλληλεγγύης και ισότητας» δήλωσε ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Qualco και Πρόεδρος του Ιδρύματος Qualco. «Η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που περιστρέφονται γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα συνθέτει το εταιρικό μας DNA, αλλά και συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του οράματός μας. Ωστόσο, στην καρδιά τόσο του Ομίλου όσο και του Ιδρύματος Qualco, τον πρώτο λόγο έχει η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμπερίληψης.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Πρωτοβουλίες Alpha Bank για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα

Για πρώτη φορά, οργανισμός στην Ελλάδα σχεδιάζει προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης που ξεκινούν με έφηβες γυναίκες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον τραπεζικό κλάδο.
ESG

Συνάντηση του CEO της Alpha Bank Βασ. Ψάλτη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τη συνέχιση των δράσεων της τράπεζας στους κοινωνικά κρίσιμους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, μέσω των προγραμμάτων «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία» και «Μαζί, με στόχο την Υγεία».