ΓΔ: 874.83 1.32% Τζίρος: 58.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:07:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αποφοίτους λυκείων από πυρόπληκτες περιοχές

Η Τράπεζα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων, απένειμε υποτροφίες ύψους 2.500 ευρώ σε 34 αποφοίτους που εισήχθησαν σε ΑΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022.

Υποτροφίες σε αποφοίτους λυκείων του 2021 που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές Λίμνης - Γουβών - Αγίας Άννας, της Β. Εύβοιας απένειμε η Τράπεζα Πειραιώς, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η Τράπεζα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων, απένειμε υποτροφίες ύψους 2.500 ευρώ σε 34 αποφοίτους που εισήχθησαν σε ΑΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, αφού συνεχάρη τους αποφοίτους, αναφέρθηκε στην απόφαση της Τράπεζας να είναι αρωγός με πολλούς τρόπους, στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Β. Εύβοιας μέσα από  ένα ευρύ πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές δράσεις στήριξης της τοπικής κοινωνίας, της παραγωγής και της οικονομίας των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους ανθρώπους και τις περιοχές που επλήγησαν. Ιδιαίτερα επεσήμανε τη σημασία των δράσεων της Τράπεζας που απευθύνονται στα παιδιά και τους νέους με τους οποίους όπως είπε θα ξαναχτιστεί καλύτερη η Β. Εύβοια. Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο, από κοινού με την Τράπεζα για την αγροτική οικονομία με αιχμή την αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα, εκτός από την χορήγηση των υποτροφιών, υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές και σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας. Συγκεκριμένα, έχει ήδη εγκαταστήσει  25 διαδραστικούς πίνακες σε Σχολικές Mονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης Αγίας Άννας και έχει παραδώσει 269 τάμπλετ σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών Λίμνης - Γουβών - Αγίας Άννας. Παράλληλα, προχωρά και στην υλοποίηση έργων για τον εξωραϊσμό προαυλίων χώρων Μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης των περιοχών αυτών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ESG

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου το Project Future «δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Η Πειραιώς διευρύνει τις εταιρικές χρηματοδοτήσεις της με κριτήρια ESG

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει υλοποιήσει ανάλογες συμβάσεις με επιχειρήσεις με συνολικό ποσό περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα η Τράπεζα προχώρησε σε νέα χρηματοδότηση προς την εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ.
ESG

H Πειραιώς στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με το «Πειραιώς Equall 360°»

Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε και προσφέρει το «Πειραιώς EQUALL 360°»,  μία ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, με ειδικές τιμολογήσεις και προνόμια, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες.