ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο όμιλος Qualco ενώνει δυνάμεις με τον οργανισμό Women on Top

Στόχος της συνεργασίας είναι μία κοινωνία στην οποία η εφαρμογή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης στον εργασιακό χώρο, και την ισότιμη προώθηση γυναικών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Ατενίζοντας μια νέα εποχή αλληλοβοήθειας, συμπερίληψης και γυναικείας ενδυνάμωσης, ο όμιλος Qualco «ενώνει τις δυνάμεις» του με τον οργανισμό Women on Top, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά την ισότητα των γυναικών, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην εκπαίδευση. 

Στόχος της συνεργασίας είναι μία κοινωνία στην οποία η εφαρμογή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης στον εργασιακό χώρο, η ισότιμη προώθηση γυναικών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις αλλά και η διακράτησή τους, θα έχουν τον πρώτο λόγο. Πρόκειται για μία δημιουργική συνεργασία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της ισότητας των φύλων, όχι μόνο ως ένα αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως απαραίτητο θεμέλιο για μία βιώσιμη κοινωνία.

Συγκεκριμένα, μια σειρά επεισοδίων στο πλαίσιο του podcast Women On Topic έρχεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ειδικά τα τελευταία χρόνια στέκει αποσβολωμένο μπροστά σε μια κοινωνία που έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω σε ζητήματα ισότητας και σεβασμού απέναντι στις γυναίκες.

Η ευρεία θεματολογία των επεισοδίων επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, όσο και στους τρόπους με τους οποίους θα βαδίσουμε προς μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων. Παράλληλα, στον πυρήνα της σειράς αυτής βρίσκεται η απασχόληση των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, ένα ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια STEM κοινότητα. Τα επεισόδια του Women On Topic θα είναι διαθέσιμα μέσω των πλατφορμών Spotify, Sound Cloud, Google & Apple Podcasts και Black Lemon.

Την αυλαία άνοιξε το επεισόδιο με τίτλο «Όλες δυνατές, όλοι ίσοι » στις 16 Μαΐου, το οποίο έρχεται να δώσει μία διαφορετική οπτική στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των κοριτσιών και στο πώς αυτή σχετίζεται με έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Πέντε επιπλέον επεισόδια συμπληρώνουν το παζλ της γυναικείας ενδυνάμωσης σε μηνιαία βάση, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. 

Προσβλέποντας σε ένα κοινωνικό οικοσύστημα ισότιμης πρόσβασης γυναικών και κοριτσιών στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αξιοπρεπή εργασία, αλλά και ειδικότερα, στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των analytics, ο όμιλος Qualco τάσσεται στο πλευρό των γυναικών με κάθε δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατάργηση παντός είδους διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ESG: Ένας όρος που πλέον επανακαθορίζει τον κόσμο του επιχειρείν

Παρά τον μεγάλο αριθμό άρθρων και αναφορών στην καθημερινή οικονομική ειδησεογραφία παραμένει ακόμη ένα ακρωνύμιο, η σημασία του οποίου δεν έχει γίνει ευρέως κατανοητή, ειδικά από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.
ESG

ΕΥ: Υψηλές προσδοκίες από κοινωνία για τις δράσεις ESG των επιχειρήσεων

Η έρευνα της EY διαπίστωσε μια απόκλιση μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εταιρικής στρατηγικής ESG για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και της προθυμίας των ηγετών να την υποστηρίξουν μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης.
ESG

Eurobank: Στηρίζει την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στα ΔΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία «The Boardroom» το 10% των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως δεν έχουν ακόμα καμία γυναίκα ως υψηλόβαθμο στέλεχος. Ωστόσο οι νέες τοποθετήσεις γυναικών σε θέσεις ΔΣ το 2020 ανέβηκε κατά 4%.