ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενίσχυση 1,2 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει σύντομα απόφαση από τα δικαστήρια για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Την ενίσχυση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με 1,2 εκατ. ευρώ ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς αυτούς αλλά και της δέσμευσής του στο πλάνο εξυγίανσης, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) της ΟΝΕΧ, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει τον Δεκέμβριο «πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά».

Στην ομιλία του, ο κος Π. Ξενοκώστας, επανέλαβε ότι στόχο αποτελεί η υποβολή του φακέλου εξυγίανσης στα αρμόδια δικαστήρια προς επικύρωση ως τις 31 Οκτωβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η σχετική απόφαση των δικαστηρίων θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Κατά την ομιλία του, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόδρομες διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, ώστε να προχωρήσει τάχιστα το σύνολο των επισκευών και το ναυπηγείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. «Έχει ξεκινήσει ήδη μια αναλυτική αποτύπωση όλων των επιμέρους επισκευών, μετασκευών, συντηρήσεων, ώστε μετά το τέλος Ιανουάριου και την δικαστική απόφαση, να πατήσουμε το κουμπί επανεκκίνησης και να ξαναμπεί το ναυπηγείο σε τροχιά αναγέννησης», επισήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο πρόεδρος της ONEX αναφέρθηκε στην απόφαση του ιδίου να αναλάβει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρά τις δυσκολίες που κληρονόμησε, με την έμπρακτη υλοποίηση των υποσχέσεων του προς τους εργαζομένους να αποτελεί την πιο ηχηρή απάντηση προς κάθε αμφισβήτηση του σχεδίου εξυγίανσης. «Εγώ είμαι εδώ και προσωπικά αναλαμβάνω μια διαδρομή δύσκολη. Εργαζόμενοι και ιδιοκτησία σε αυτό το ναυπηγείο είναι ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Naypigeia-Elefsina-Dexameni
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντεκα πλοία επισκευάζονται στην Ελευσίνα, προχωρά η ανασυγκρότηση

Αναβαθμίζονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως σημείωσε πως συντελείται ένα «μικρό θαύμα», καθώς 11 πλοία να έχουν ήδη φτάσει και να επισκευάζονται.
elefsina_naypigeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ και ΟΝΕΧ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εκπαίδευση εργαζομένων

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ελευσίνας της ΔΥΠΑ θα λειτουργήσει τις νέες ειδικότητες «Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας» και «Τεχνίτης Υποστήριξης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων».