ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο ΣΕΒ στηρίζει την ενίσχυση συνεργειών και συνεργασιών στο χώρο της υγείας

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23/3/2023 είναι η 4η στη σειρά που υλοποιείται από τον ΣΕΒ, με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών.

Εκπρόσωποι τεσσάρων εκ των σημαντικότερων παρόχων υπηρεσιών υγείας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και 37 στελέχη από νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστούς, φαρμακοβιομηχανίες, και επενδυτές συμμετείχαν στο «4ο Healthcare & Life Sciences Meetup», που διοργανώθηκε από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ, στα γραφεία του Συνδέσμου. Η συνάντηση-meet up που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23/3/2023 είναι η 4η στη σειρά που υλοποιείται από τον ΣΕΒ, με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών. 

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ εργάζεται συστηματικά για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μετρώντας ήδη 90 startups στα μέλη του, υλοποιώντας δράσεις που στοχεύουν, μεταξύ των άλλων, στη διασύνδεση μεγάλων επιχειρήσεων, startups και spinoffs για τη διερεύνηση συνεργειών και συνεργασιών. Γιατί η αναβάθμιση της ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να καινοτομούν συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, επισήμανε ότι «ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks έχουν εγκαινιάσει την ομάδα εργασίας Healthcare – Life Sciences με στόχο την ανάπτυξη και μεγέθυνση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιο-επιστημών. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους και χρόνο στην πρωτοβουλία αυτή γιατί φιλοδοξούμε να ενδυναμώσει την έρευνα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα και να συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερων startups διεθνούς βεληνεκούς».

Στη συνάντηση στελέχη από το  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Hellenic Healthcare Group και Affidea μίλησαν για τα επενδυτικά τους σχέδια, τη στρατηγική καινοτομίας τους καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Στεργιόπουλος, COO του Metropolitan Hospital/Hellenic Healthcare Group επεσήμανε ότι «η καινούργια τεχνολογία, και οι εξελίξεις θα μας ξεπερνάνε πάντα. Άρα, οφείλουμε να συζητάμε μαζί συνεχώς, ώστε οι καινούργιες τεχνολογίες, οι καινούργιες θεραπείες, η καινούργια έρευνα στο γονιδίωμα και η συμμετοχή της πληροφορικής να μπορούν να παντρευτούν για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας».  

Από τη μεριά του, ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης, Chief Information Officer στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αναφερόμενος στη στρατηγική του οργανισμού δήλωσε ότι «το Κέντρο βρίσκεται σε μία παραγωγική φάση μετασχηματισμού με στόχο να μετατραπεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό νοσοκομείο στην χώρα. Επιδιώκουμε συνεργασίες με εταιρείες που θα μας βοηθήσουν στους στόχους μας για την προώθηση και εξέλιξη της ιατρικής έρευνας, της καλύτερης εξυπηρέτησης του ασθενή και την αξιοποίηση δεδομένων μας».

Ο κ. Γιώργος Ζέρδιλας, Chief Managing Director του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών υπογράμμισε ότι «το όραμα του Κέντρου είναι η διαχρονική παροχή ποιοτικών και καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την αγορά συνολικά είναι η εξασφάλιση υπηρεσιών υψηλής ποιότητα σε σταθερό κόστος και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με τη δέσμευσή μας προς την καινοτομία και την τεχνολογία».

Τέλος ο κ. Νικόλας Λιάσης, Scientific Director, της Affidea Central, σημείωσε ότι «ένας από τους κύριους άξονες δράσης της εταιρείας είναι η αναζήτηση συνεργειών και συνεργασιών με εταιρείες που μπορούν να φέρουν την καινοτομία στον οργανισμό. Μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να μας βοηθήσετε πάρα πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε εμείς οι γιατροί ότι μπορούμε  να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, προσφέροντας καλύτερες και πιο ασφαλείς στον ασθενή μας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο προστασίας βιοποικιλότητας για τις επιχειρήσεις

Σε ειδική του ανάλυση ο ΣΕΒ τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και δράσεις προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της μείωσης αυτής, που έχει σημαντικές συνέπειες για οικονομία, κοινωνία και επιχειρηματικότητα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup υπηρεσιών υγείας στοχεύει ο ΣΕΒ

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ΣΕΒ οι συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό και η προσέλκυση κεφαλαίων βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των νεοφυών επιχειρήσεων του τομέα υγείας και βιοεπιστημών.
ESG

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία όπου πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης όπου συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.
dorees
ESG

Εξελιγμένο αξονικό τομογράφο δωρίζει η ΕΥΔΑΠ στο ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» 

Το νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε κάθε εξέταση όσο απαιτητική και αν είναι.