ΓΔ: 1232.89 0.98% Τζίρος: 15.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:13:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Συνεργασία ΔΥΠΑ-CISCO για «έξυπνες και πράσινες» αίθουσες διδασκαλίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θα υλοποιηθούν κοινού καινοτόμες δράσεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η πρώτη πιλοτική «έξυπνη και πράσινη» αίθουσα διδασκαλίας (smart & green classroom) παρουσιάστηκε στη 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020, η ΔΥΠΑ με την CISCO, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, υλοποιούν από κοινού καινοτόμες δράσεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέδειξαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα Cisco Board Pro και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και «πράσινων» λύσεων υποδομών, μέσω του Cisco Meraki, για τη λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας διδασκαλίας.

«Η ενίσχυση και η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΥΠΑ και οι συμπράξεις με κορυφαίες εταιρίες, όπως η CISCO, έχουν ως στόχο οι ΕΠΑΣ να προσφέρουν υψηλού επιπέδου προγράμματα μαθητείας, που αξιοποιούν και ενσωματώνουν αναδυόμενες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας μία πλούσια εμπειρία στους μαθητές και προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους, μετά την αποφοίτησή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 2.700 εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για κρατούμενους από την ΔΥΠΑ

H Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας των ανέργων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απασχόληση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως την Κυριακή οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.
Mytilineos
ESG

Mytilineos: Υποστήριξη στο πρόγραμμα FemStem για τις γυναίκες

Βασικοί στόχοι του προγράμματος FemStem είναι η αξιοποίηση δυνατοτήτων και ταλέντων, η επιτάχυνση του ρυθμού αλλαγής νοοτροπίας και - μέσω καλύτερων επαγγελματικών και οικονομικών ευκαιριών – η βελτίωση της ζωής ατόμων και κοινοτήτων.