ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

venizelos

Ευ. Βενιζέλος: Oι παρακολουθήσεις των ηγετών του στρατεύματος ήταν παράνομες

Τι ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με το ερώτημα της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε. Τι είπε για τις παρακολουθήσεις και τον ρόλο της ΑΔΑΕ.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Η υπόθεση Καϊλή είναι αδιανόητη πολιτικά, θεσμικά και ηθικά

Με αφορμή τις ενέργειες της βελγικής Δικαιοσύνης ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου επισήμανε ότι στο ελληνικό νομικό πλαίσιο στα αυτόφωρα κακουργήματα δεν ισχύουν οι εγγυήσεις της βουλευτικής ασυλίας.
Trapeza thw Ellados, Stoyrnaras, Stournaras
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι άβολες επισημάνσεις Στουρνάρα, οι υπογραφές για τη Δομική και το Qatargate

Η παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ στην κόντρα κυβέρνησης – τραπεζών, «πέφτουν» οι υπογραφές για την Δομική Κρήτης, η κρίσιμη συνέλευση για τη «νέα» Intracom, οι εξελίξεις στην Attica Bank, το Qatargate και τα απερίσκεπτα tweets.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Το λάθος της κυβέρνησης με τους ανεμβολίαστους του ΕΣΥ

Την αντίθεση του στην απόφαση περί επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, εκφράζει ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παρερμηνεύει τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική από Ευάγγελο Βενιζέλο για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΥΠ

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ασκεί ιδιαίτερη κριτική στο γεγονός ότι με βάση το νομοσχέδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, καλείται να ασκήσει αρμοδιότητες που συνταγματικά ούτε έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα πρότεινε ο Ε. Βενιζέλος

Για την οικονομία απέκλεισε στο μέλλον μνημόνια της περιόδου 2010 ή 2018-2019, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν ποτέ χρειαστεί, η χώρα να κληθεί να λάβει και μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Το πολιτικό σύστημα καθυποτάσσει τις δυνάμεις της κοινωνίας

«Ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκε το ελληνικό κράτος, το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να συγκροτήσει μια κοινωνία και μια εθνική ιδεολογία έχει εμφυσήσει στο έθνος την αντίληψη ότι είναι ενεργούμενο της ιστορίας», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Επιτακτική η ανάγκη για καλά επεξεργασμένη εθνική στρατηγική

Ο Ε. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αμφισβητείται η κυρίαρχη δυτική γραμμική αντίληψη περί προόδου και κεκτημένου καθώς έχουν αναιρεθεί όλες οι μεταψυχροπολεμικές βεβαιότητες των τελευταίων τριάντα δυο ετών.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ευ. Βενιζέλου «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022»

Στο βιβλίο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής στο ΑΠΘ, αφηγείται στο δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά τα γεγονότα της κρίσης των Μνημονίων 2009-2019.
venizelos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιβλίο του Βενιζέλου για τα γεγονότα του 2009 - 2019 παρουσιάζεται την Τρίτη

Ο πρώην υπουργός απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Κουβαρά παρουσιάζει γεγονότα, παρασκήνια, πρόσωπα και την ερμηνεία του για τις καταστάσεις που βίωσε η χώρα, μέσα στα διεθνή συμφραζόμενα της εποχής.