ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

GAZPROM

ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου μέσω Πολωνίας η Gazprom

Η Ρωσία την Τετάρτη ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε περισσότερες από 30 εταιρείες. Ανάμεσα στις εταιρείες βρίσκεται και η EuRoPol GAZ, ιδιοκτήτρια του πολωνικού τμήματος του αγωγού Yamal-Europe που φέρνει ρωσικό αέριο στη Γερμανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας η Gazprom

Η ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι οι μειωμένες ροές οφείλονται σε προβλήματα στη μία πύλη εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, με την Ουκρανία να απαντά ότι μπορεί να υπάρξει ανακατεύθυνση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε εκτόξευση κερδών το 2021 στα 28,4 δισ. ευρώ

Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος και χθες έκοψε την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια το 2020.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια συνιστά παραβίαση των κυρώσεων στη Ρωσία

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κάποια επίσημη ένδειξη ότι εταιρείες της ΕΕ έχουν δημιουργήσει στην Gazprombank λογαριασμούς σε ρούβλια για την πληρωμή του φυσικού αερίου.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Εμείς σε ευρώ πληρώναμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε

Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ήμερο του Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχει αποσαφηνιστεί πλήρως η στάση τόσο των κρατών όσο και των εταιρειών της ΕΕ, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες ενεργειακές εταιρείες σκέφτονται να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε χθες, Τετάρτη, την Πολωνία και τη Βουλγαρία ότι θα σταματήσει να τους προμηθεύει αέριο αφού δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Μόσχας να πληρώνουν σε ρούβλια.
ΔΙΕΘΝΗ

Κανονικά συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου προς Αυστρία - Ουγγαρία

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Αυστρία, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της χώρας και όπως σημείωσε δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αλλάξει κάτι.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό φυσικό αέριο: Τέλος στην Πολωνία, συνεχίζεται στη Βουλγαρία

Ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νικόλοβ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο «χρησιμοποιείται περισσότερο ως πολιτικό και οικονομικό όπλο στον τρέχοντα πόλεμο».