ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ICAP

Ergasia, Tilergasia, Telergasia

ICAP: Αύξηση κατά 5,4% της απασχόλησης στην Ελλάδα το 2022

Σύμφωνα με έκθεση της ICAP η ελληνική οικονομία το 2022 κινήθηκε σε αναπτυξιακή τροχιά, καταγράφοντας θετικό ρυθμό μεταβολής, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 5,9% ενισχύοντας την απασχόληση στη χώρα μετά την ύφεση του 2020.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία

Ενισχυμένη είναι η αισιοδοξία των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων που εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος. Αυξημένες και οι επιχειρηματικές προσδοκίες παρά την αύξηση των δαπανών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 6% θα τρέξει η ανάπτυξη των fast food στην Ελλάδα το 2022

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP , οι συνολικές πωλήσεις των αλυσίδων εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 8,5% το 2021 σε σχέση με το 2020, χωρίς όμως να αγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ αύξηση 6% αναμένεται να υπάρξει το 2022.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

H Fitch, o Φρεσκούλης, η σιγή ασυρμάτου από Σαββίδη και το τέλος της Global Finance

Γιατί διστάζουν για την αναβάθμιση οι οίκοι αξιολόγησης, το ενδιαφέρον Θεοδωρόπουλου για την ταχέως αναπτυσσόμενη Eurocatering, η δεινή θέση του Ι. Σαββίδη, το τέλος του εγχειρήματος της Global Finance και το μεγάλο ενδιαφέρον για την Αριάδνη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκλεισαν τα μισά περίπτερα σε μια δεκαετία, ένα στα τρία γράφει ζημιές

Παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή του σίγουρου εισοδήματος για τα περίπτερα, ενώ κερδίζουν έδαφος τα μίνι μάρκετ και convenience stores. Σχεδόν 5.000 λουκέτα από το 2010, ενώ δύο στα τρία περίπτερα είχαν ζημιές το 2020.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Τα περίπτερα εξαφανίζονται από τον επιχειρηματικό χάρτη

Το γεγονός ότι για το 2020 επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου εμφάνισαν μείωση τζίρου περίπου 200 εκατ. ενώ ζημιές ύψους 70 εκατ. αναμένονται και για το 2021, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβλέψεις για μείωση τζίρου στην εστίαση το 2021 κατά 76,2 εκατ.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ICAP διενήργησαν μελέτη για την εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς από την πανδημία για τον κλάδο της εστίασης, το έτος 2020 καθώς και για την πρόβλεψη για το έτος 2021 στην περιφέρεια Αττικής.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ESG

Θ. Βλαχόπουλος: Τέσσερα σημεία - κλειδιά της Τρ. Πειραιώς για το ESG

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής, Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, διεθνώς ενισχύεται η δέσμευση των επιχειρήσεων και των τραπεζών για την πράσινη χρηματοδότηση και τις βιώσιμες επενδύσεις.
Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΣΕ/ICAP: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος το γ' τρίμηνο 2021

Το τρίτο τρίμηνο του 2021, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 188 μονάδες. Η άνοδος του δείκτη οφείλεται στην συνεχιζόμενη αισιοδοξία για την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας.