ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ICAP

ΕΑΣΕ/ICAP: Σε ανοδική πορεία ο δείκτης οικονομικού κλίματος το δ' τρίμηνο

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας παρουσίασε άνοδο στις 234 μονάδες έναντι 198 το προηγούμενο τρίμηνο επαναφέροντας τον δείκτη στην τάση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο έτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τριάντα πρωταθλητές κερδών που «έγραψαν» EBITDA 13,4 δισ. το 2022

Υπερδιπλασίασαν τα κέρδη προ φόρων το 2022 οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες της χώρας. Πρώτες οι τράπεζες και τα διυλιστήρια. Ποιες ήταν οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα κέρδη από τους έξι κλάδους της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικός ο κλάδος χρωμάτων και βερνικιών την περίοδο της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, η ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, οι επενδύσεις σε νέες μεγάλες μονάδες και ο εκσυγχρονισμός ήδη λειτουργούντων ξενοδοχειακών μονάδων βοήθησε την αγορά να αντισταθμίσει τις απώλειες από την πτώση της οικοδομής.
Ergasia, Tilergasia, Telergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ICAP: Αύξηση κατά 5,4% της απασχόλησης στην Ελλάδα το 2022

Σύμφωνα με έκθεση της ICAP η ελληνική οικονομία το 2022 κινήθηκε σε αναπτυξιακή τροχιά, καταγράφοντας θετικό ρυθμό μεταβολής, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 5,9% ενισχύοντας την απασχόληση στη χώρα μετά την ύφεση του 2020.
Oikonomia, Economy, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία

Ενισχυμένη είναι η αισιοδοξία των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων που εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος. Αυξημένες και οι επιχειρηματικές προσδοκίες παρά την αύξηση των δαπανών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 6% θα τρέξει η ανάπτυξη των fast food στην Ελλάδα το 2022

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP , οι συνολικές πωλήσεις των αλυσίδων εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 8,5% το 2021 σε σχέση με το 2020, χωρίς όμως να αγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ αύξηση 6% αναμένεται να υπάρξει το 2022.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

H Fitch, o Φρεσκούλης, η σιγή ασυρμάτου από Σαββίδη και το τέλος της Global Finance

Γιατί διστάζουν για την αναβάθμιση οι οίκοι αξιολόγησης, το ενδιαφέρον Θεοδωρόπουλου για την ταχέως αναπτυσσόμενη Eurocatering, η δεινή θέση του Ι. Σαββίδη, το τέλος του εγχειρήματος της Global Finance και το μεγάλο ενδιαφέρον για την Αριάδνη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκλεισαν τα μισά περίπτερα σε μια δεκαετία, ένα στα τρία γράφει ζημιές

Παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή του σίγουρου εισοδήματος για τα περίπτερα, ενώ κερδίζουν έδαφος τα μίνι μάρκετ και convenience stores. Σχεδόν 5.000 λουκέτα από το 2010, ενώ δύο στα τρία περίπτερα είχαν ζημιές το 2020.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Τα περίπτερα εξαφανίζονται από τον επιχειρηματικό χάρτη

Το γεγονός ότι για το 2020 επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου εμφάνισαν μείωση τζίρου περίπου 200 εκατ. ενώ ζημιές ύψους 70 εκατ. αναμένονται και για το 2021, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.