ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Premia Properties
Φωτο: Premia Properties

ICAP CRIF: Διατήρησε σε διαβάθμιση «A» την Premia Properties

H ICAP CRIF ΑΕ επιβεβαίωσε και διατήρησε την διαβάθμιση στην κλίμακα A στην εξεταζόμενη επιχείρηση, κατατάσσοντας την σε κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

H PREMIA PROPERTIES επιβεβαίωσε και διατήρησε τη διαβάθμιση στην κλίμακα A, κατατάσσοντας την σε κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου, καθώς στις 26.10.2022, η ICAP CRIF A.E., στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης, πραγματοποίησε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητάς της.

Όπως αναφέρει η ICAP CRIF σε ανακοίνωσή της, πραγματοποίησε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας PREMIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π, στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης. Υπό το παραπάνω πλαίσιο η ICAP CRIF ΑΕ επιβεβαίωσε και διατήρησε την διαβάθμιση στην κλίμακα A στην εξεταζόμενη επιχείρηση, κατατάσσοντας την σε κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

Η διατήρηση της πιστοληπτικής διαβάθμισης αντανακλά μεταξύ άλλων:

  • την διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο του δείκτη Net LTV σε συνδυασμό με το σημαντικό ποσοστό ακίνητης περιουσίας που παραμένει ελεύθερο βαρών, αυξάνοντας την ικανότητα της τιτλούχου να αντλεί επενδυτικά κεφάλαια, αυξάνοντας την επενδυτική της βάση και ενισχύοντας την ρευστότητά της.
  • τα σημαντικά διαθέσιμα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος (πρόσφατη έκδοση ομολόγου 100 εκ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς).
  • τη στρατηγική του Ομίλου για απόκτηση επενδυτικών ακινήτων σε κλάδους με αναπτυξιακή δυναμική (αποθηκευτικοί χώροι/logistics κ.α.) που εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την εσωτερική αξία των assets και θα συμβάλουν στην ενίσχυση των αντληθέντων εσόδων και την ενίσχυση της ρευστότητας, που θα συμβάλει στην ομαλή εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων.
  • την διατήρηση σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα του δεικτών εξυπηρέτησης, επιβάρυνσης και κεφαλαιακής δομής, οι οποίο εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για τους επόμενους 12-18 μήνες, συμβάλλοντας στην σταθερότητα και την προβλεψιμότητα του πιστωτικού προφίλ.

Στα λοιπά στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη περιλαμβάνονται: η υψηλή πληρότητα της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ότι άνω του 70% της συνολικής επιφάνειας των ακινήτων του Ομίλου βρίσκεται σε περιοχές υψηλής εμπορικής ζώνης καθώς και η πρόσφατη μετατροπή σε Α.Ε.Ε.Α.Π. που επιτρέπει στον Όμιλο να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα σχετικά φορολογικά πλεονεκτήματα.

Η Εταιρεία PREMIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π έλαβε άδεια ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 5/4/2022. Έως εκείνη την ημερομηνία είχε την επωνυμία PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο PREMIA Properties. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και από το 2008 οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Εταιρεία είναι η μητρική του Ομίλου που επικεντρώνεται στην διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων.

Η απόδοση του ICAP CRIF Rating βασίζεται σε πιστωτικά υποδείγματα που έχει αναπτύξει η ICAP CRIF A.E. βάσει διεθνών πρακτικών και στην ποιοτική αξιολόγηση των στοιχείων και ειδικών χαρακτηριστικών των εξεταζόμενων εταιρειών από Αναλυτές. Στην αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη τα μεγέθη και η πορεία εργασιών του κλάδου καθώς και τα ειδικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Υπερδιπλασιασμό στα EBIDTA το 9μηνο του 2022

Η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλά συνολικά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 75,8 εκατ. ευρώ και υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση με την Καθαρή Θέση του Ομίλου να διαμορφώνεται σε 134,6 εκ. και τον καθαρό δανεισμό σε 95,1 εκ..