ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Psaria, Fish, Fishery

«Απαγορευτικό» επενδύσεων για ένα χρόνο ακόμη στις ιχθυοκαλλιέργειες

Νέα παράταση στη διαμόρφωση του χωροταξικού σχεδιασμού για ένα χρόνο δίνει η κυβέρνηση, ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το αργότερο τον Νοέμβριο του 2017. Μόνιμος «πονοκέφαλος» οι φθηνές εισαγωγές από Τουρκία.
Psaria, Fish, Fishery
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα προ πανδημίας μεγέθη επανέρχεται ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε σήμερα ότι θα υπάρξει βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τη χωροθέτηση των περιοχών υποδοχής ιχθυοκαλλιεργειών ώστε να διευκολυνθούν οι νέες επενδύσεις.
okaa-papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ιχθυόσκαλα Βόλου και οι καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας

Το έργο κατασκευής της Ιχθυόσκαλας Βόλου ξεκίνησε το 2007, πέρασε από πολλές κωλυσιεργίες, γραφειοκρατικά προσκόμματα, καθυστερήσεις για να ολοκληρωθεί 14 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών. 
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση από Κομισιόν για ενίσχυση μικρομεσαίων και μέσων ενημέρωσης

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 500 ευρώ και μέγιστο 4.000 ευρώ. Εγκρίθηκε και η στήριξη ύψους 20 εκατ. ευρώ στα ελληνικά ΜΜΕ.
fish
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Group Avramar: Σχέδιο για αντεπίθεση στα φθηνά ψάρια από Τουρκία

Με στροφή σε premium προϊόντα αντιμετωπίζει ο κορυφαίος όμιλος ιχθυοκαλλιεργειών τα φθηνά προϊόντα από την Τουρκία, τονίζει ο CEO, Alex Myers. Κρίσιμης σημασίας η αντιμετώπιση του χωροταξικού προβλήματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερευνητικά έργα για το περιβάλλον και τις ιχθυοκαλλιέργειες

Τα δυο έργα που θα υλοποιήσει η ΕΛΟΠΥ αφορούν την αποτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής και διακίνησης ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και το δεύτερο αφορά ανάπτυξη πρωτοκόλλων και οδηγιών για τις μονάδες στο θαλάσσιο περιβάλλον.
ixthiokalliergeies
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ρόλο διεθνούς πρωταγωνιστή διεκδικεί πάλι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια»

Η εξυγίανση του κλάδου, η επίλυση του χωροταξικού προβλήματος και ανταγωνισμός από την Τουρκία. Συνέντευξη στο Business Daily του Απ. Τουραλιά, προέδρου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 4% στις εξαγωγές ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας το 2019

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν στους 88.651 τόνους αξίας 420 εκατ. ευρώ. Το 93% των εξαχθέντων προϊόντων διατέθηκε σε 25 αγορές της ΕΕ και το 7% σε 17 τρίτες χώρες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομολογιακό δάνειο έως 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Περσεύς

Την έκδοση ομολογιακού δανείου, την αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους της διοίκησης και τις αλλαγές σε συμβάσεις διευθυντικών στελεχών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η ΓΣ της Περσεύς.