ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Psaria, Fish, Fishery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αvramar: Στόχος η πώληση, αλλά και plan Β για παραμονή των τραπεζών

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 20 εκατ. ακόμη δεν έχει εκταμιευτεί. Στα 230 εκατ. ευρώ η αξία του ιχθυοπληθυσμού που πρέπει να τραφεί επαρκώς για να μην απαξιωθεί. Ο ρόλος των Αράβων στην ανάταξη της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η Τουρκία κατάφερε να «καταπιεί» τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες

Η Τουρκία καταλάμβανε το 37% της παγκόσμιας παραγωγής σε τσιπούρα και λαβράκι, ενώ πέρυσι εκτοξεύθηκε στο 46% και η Ελλάδα υποχώρησε από το 27% στο 22%. Με κρατικές επιδοτήσεις... αλωνίζουν οι Τούρκοι εξαγωγείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόβλεψη των ασθενειών στα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας

Το έργο PROGNOSIS στοχεύει στο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο που θα δίνει τη δυνατότητα στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας να γνωρίζουν πότε πρέπει να παρέμβουν για αποτραπούν ασθένειες στα εκτρεφόμενα ψάρια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ψάρια, τα δάνεια των 350 εκατ. και ο «πονοκέφαλος» των τραπεζών

Νέα συμφωνία για τα επιτόκια και επιπλέον κεφάλαια κίνησης έχει ζητήσει από τις τράπεζες η Avramar, κορυφαία εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα. Τα ερωτήματα των τραπεζών και ο ρόλος του fund από το Άμπου Ντάμπι.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η συντριβή της τοξικότητας και το ξεφούσκωμα της πολιτικής υστερίας

Ο θρίαμβος Μητσοτάκη και το τέλος της εποχής των άκρων, η ανώμαλη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αποτυχία των δημοσκόπων, το κυνήγι της κρατικής επιχορήγησης και ο συστημικός κίνδυνος στις ιχθυοκαλλιέργειες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη η σημασία της ισπανικής αγοράς για τις εξαγωγές ελληνικών ιχθυηρών

Όπως σημειώνεται σε έρευνα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Μαδρίτη, η Ισπανία τοποθετείται στη δεύτερη θέση στην Ε.Ε. μετά την Πορτογαλία και στην έκτη θέση παγκοσμίως με βάση την κατανάλωση ιχθυηρών.
ixthiokalliergeies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιγμα με νέα προϊόντα και επενδύσεις από τη Philosofish σε Ευρώπη - ΗΠΑ

Με 560 εργαζόμενους, τέσσερα εκκολαπτήρια και 27 φάρμες εκτροφής, η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Philosofish αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ιχθυοκαλλιεργητή της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον πέμπτο μεγαλύτερο διεθνώς.
Psaria, Fish, Fishery
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ψάρια: Η απόβαση στις ΗΠΑ και ο... πόλεμος με την Τουρκία

Κυριαρχία στην Ευρώπη έχουν κατοχυρώσει οι ιχθυοκαλλιέργειες, παρά την πίεση από τα φθηνά προϊόντα της Τουρκίας. Επόμενο στοίχημα η κατάκτηση της αμερικανικής αγοράς, που μπορεί να τονώσει και τα περιθώρια κέρδους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζητεί διέξοδο η ιχθυοκαλλιέργεια από την πίεση των Τούρκων στις τιμές

Με έξοδο σε νέες αγορές και επενδύσεις σε μονάδες μεταποίησης που δημιουργούν προϊόντα υψηλής προστιθέμενες αξίας απαντούν οι ελληνικές μονάδες στον οξύτατο ανταγωνισμό από την Τουρκία που κρατά χαμηλά τις τιμές των ψαριών.