ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
Ο Χαβιέ Μιλέι χαιρετά το κοινό του κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Αργεντινή.

Ο Μιλέι προσκλήθηκε από τον Τραμπ στο Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Ξαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε ότι προσκλήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Ξαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι έλαβε πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα.

Στη σχετική ανάρτηση, ο Μιλέι δημοσίευσε φωτογραφία της επιστολής πρόσκλησης και σημείωσε ότι θα ήταν «τιμή» να λάβει μέρος στο συμβούλιο. Όπως αναφέρει, πρόεδρος του οργάνου θα είναι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μεταξύ των μελών θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, προτίθεται να αποδεχθεί την αντίστοιχη πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα. Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα παραλλαγή του χανταϊού ανιχνεύθηκε στη Γη του Πυρός, Αργεντινή

Νέα παραλλαγή χανταϊού ανιχνεύτηκε σε ποντίκια στη Γη του Πυρός, διαφορετική από εκείνη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας Αργεντινής. Η έρευνα απέκλεισε τα τρωκτικά ως πηγή μόλυνσης.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 95 η Τάτι Αλμέιδα, ηγετική μορφή των Μητέρων Πλατείας Μαΐου

Η Τάτι Αλμέιδα, ιστορικό μέλος των Madres de Plaza de Mayo και αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αργεντινή, απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η οργάνωσή της, τιμώντας την προσφορά και το παράδειγμά της.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά η συνέλευση ΠΟΥ με το βλέμμα σε χανταϊό και Έμπολα

Ξεκινά η γενική συνέλευση του ΠΟΥ με θέματα συνθήκη για πανδημίες και αποχώρηση ΗΠΑ-Αργεντινής, ενώ κυριαρχεί ανησυχία για χανταϊό και Έμπολα. Ο ΠΟΥ αποδυναμωμένος μετά την έξοδο ΗΠΑ, μειώνει προϋπολογισμό και προσωπικό.
Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές απολύσεων και περικοπών στη μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής

Στην Αργεντινή, μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι περικοπές και οι αποχωρήσεις στην εθνική μετεωρολογική υπηρεσία λόγω λιτότητας επηρεάζουν σοβαρά την έγκαιρη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Ανεπιβεβαίωτη η προέλευση μόλυνσης, ύποπτο κρούσμα Βρετανού

Η Αργεντινή ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την προέλευση της μόλυνσης από τον χανταϊό που εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο από την Ουσουάια, παρότι εξέτασε τις διαδρομές όσων προσβλήθηκαν.