ΓΔ: 2475.52 0.33% Τζίρος: 88.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:36
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες

ΕΕ: Προσωρινή εξαίρεση για κινεζικά μικροτσίπ στις κυρώσεις

Η Κομισιόν πρότεινε εννιάμηνη εξαίρεση για συμφωνίες με την Yangzhou Yangjie Electronic, ώστε οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μια εννιάμηνη εξαίρεση όσον αφορά τις συμφωνίες με την κινεζική εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Yangzhou Yangjie Electronic, η οποία περιλαμβάνεται στο 20ό πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η εταιρεία θα παραμείνει στον κατάλογο των κυρώσεων, ωστόσο η προσωρινή αναστολή θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να εξασφαλίσουν εναλλακτικούς προμηθευτές μικροτσίπ και να αποφύγουν πιθανές σοβαρές διαταραχές στην παραγωγική τους αλυσίδα.

Για να τεθεί σε ισχύ η πρόταση, απαιτείται ομόφωνη συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Η Ρωσία επιβάλει «ψηφιακό σιδηρούν παραπέτασμα» στις ξένες εφαρμογές

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως οι ρωσικοί περιορισμοί σε ξένες εφαρμογές αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις του πολέμου στην ίδια τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι η χώρα υψώνει ένα «ψηφιακό σιδηρούν παραπέτασμα» για τον λαό της.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Νέες κυρώσεις για ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, που στοχεύει σε ενέργεια, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, κρυπτονομίσματα, εμπόριο και αλιεία, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Στήριξη της ΕΕ στην Αρμενία απέναντι στη Ρωσία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε οικονομική και εμπορική στήριξη προς την Αρμενία, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία και ευρωπαϊκής προσέγγισης του Γερεβάν.
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ θα στηρίξει την Αρμενία απέναντι στις πιέσεις της Μόσχας

Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Αρμενία απέναντι σε πιέσεις και εκφοβισμούς από τη Ρωσία πριν τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με την Κομισιόν. Η Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από Αρμενία.
Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στις Βαλτικές για drone απειλές – Βολές κατά Μόσχας από ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το Βίλνιους, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προκαλεί αεροπορικούς συναγερμούς στις βαλτικές χώρες, επιχειρώντας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ. Τόνισε πως οι τακτικές αυτές αποτυγχάνουν, όπως και στην Ουκρανία.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για απειλές drone στη Βαλτική – Ανησυχία ΕΕ για ρωσικές κινήσεις

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το Βίλνιους, επέρριψε στη Ρωσία ευθύνες για πρόσφατους συναγερμούς από drones στη Βαλτική, τονίζοντας ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, αλλά δεν τα καταφέρνει.