ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ταγιάνι: Η Ιταλία δεν βρίσκεται και δεν θα βρεθεί σε πόλεμο με το Ιράν

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν συμμετέχει στον πόλεμο με το Ιράν, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πυλώνα στο ΝΑΤΟ.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι «ο πόλεμος στο Ιράν δεν μας αφορά», τονίζοντας πως η Ιταλία δεν συμμετέχει και δεν έπρεπε να συμμετάσχει στη σύγκρουση. 

Οι δηλώσεις του έγιναν σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων σχετικά με τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον ρόλο της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας επισήμανε ότι η Ευρώπη και η Ιταλία είναι παρούσες «προς εγγύηση της ακτοπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα» με στρατιωτικού χαρακτήρα παρουσία. Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε ό,τι μας αναλογεί αλλά δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα είμαστε σε πόλεμο με το Ιράν».

Αναφερόμενος σε πιθανή αλλαγή του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, ο Αντόνιο Ταγιάνι σημείωσε ότι θεωρεί «ξεκάθαρη» την πρόθεση των ΗΠΑ να μειώσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη.

«Για την Ευρώπη η αμερικανική παρουσία είναι βασικής σημασίας», πρόσθεσε, «αλλά είναι άλλο τόσο σωστό να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός πυλώνας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ενιαίο μέτωπο από ηγέτες ΕΕ για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

Μήνυμα ενότητας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ έστειλαν από το Βερολίνο οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Βρετανίας, δίνοντας έμφαση σε ισχυρό ευρωπαϊκό πυλώνα, στήριξη στην Ουκρανία και αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη: Ρεκόρ ζέστης και δεκάδες πνιγμοί στη Γαλλία

Στη Γαλλία 40 άτομα πνίγηκαν από 18/6 λόγω καύσωνα, ενώ στη χώρα καταγράφηκε η πιο ζεστή νύχτα. Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, καθώς η δυτική Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα μέσα σε έναν μήνα.
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ματαρέλα εξέφρασε αλληλεγγύη στη Μελόνι μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε τηλεφωνικά τη Τζόρτζια Μελόνι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την πρωθυπουργό της Ιταλίας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.
Χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι 5 μεγαλύτερες αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ΕΕ: Πως κινήθηκαν το α' τρίμηνο 2026

Μικτά αποτελέσματα στις 5 κορυφαίες αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ευρώπης το α' τρίμηνο 2026. Αύξηση σε Ισπανία-Ιταλία, σταθερά το Ην. Βασίλειο, μείωση σε Γαλλία-Γερμανία. Η Ισπανία είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και ισχυρή ενίσχυση ηλεκτρικών.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Διχασμένη η Ιταλία για τη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ

Διχασμένη παρουσιάζεται η ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τη γερμανική πρόταση για «συνδεδεμένη συμμετοχή» της Ουκρανίας στην ΕΕ, με τον ΥΠΕΞ Ταγιάνι να δηλώνει προτεραιότητα στα Βαλκάνια και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία.