ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κυρανάκης: Ζήτησε παραιτήσεις Τόσκα - Καλογερούδη στον ΟΣΕΘ μετά τις φωτιές

Ο αναπλ. υπ. Μεταφορών Κων. Κυρανάκης ζήτησε τις παραιτήσεις του CEO, Γ. Τόσκα και του προέδρου, Γ. Καλογερούδη στον ΟΣΕΘ, μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά φωτιάς σε λεωφορεία.

Τις παραιτήσεις των Γιάννη Τόσκα και Γιάννη Καλογερούδη από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, αντίστοιχα, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Οι παραιτήσεις ακολουθούν τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με αναφλεγόμενα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός έχει τονίσει πως «η ασφάλεια στις συγκοινωνίες είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για άμεσες ενέργειες βελτίωσης της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Το καλοκαίρι σε λειτουργία η επέκταση του Μετρό Καλαμαριά

Τέλη Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί για εμπορική χρήση η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας την πρόοδο των εργασιών στους πέντε σταθμούς και ότι απομένουν μόνο μικροεργασίες.
Άνδρας δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση του Ε65 και της επέκτασης Μετρό

Ο Υπ. Υποδομών Χρ. Δήμας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Ε65 και της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά το καλοκαίρι, αναφέροντας ότι τα έργα κάνουν την πόλη σύγχρονο κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος Μαΐου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης για δοκιμές με Καλαμαριά

Η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης θα διακοπεί εντός Μαΐου για 15 ημέρες, λόγω δοκιμών για την ενοποίηση με την επέκταση Καλαμαριάς. Η πλήρης λειτουργία του έργου αναμένεται έως τις 31 Ιουλίου 2026, δήλωσε ο Ν. Ταχιάος.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FlyOver Θεσσαλονίκης: Παράδοση την άνοιξη του 2027, ορατή η πρόοδος στο έργο

Την άνοιξη του 2027 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το FlyOver στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Χρ. Δήμα. Το έργο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και ενεργοποιείται δεύτερο καλούπι για ταχύτερη σκυροδέτηση.