ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ελληνική πλατφόρμα εντοπίζει «κρυμμένα» σύμβολα μίσους στο διαδίκτυο

Οι εμπνευστές και δημιουργοί της πλατφόρμας εξηγούν οτι ευάλωτες ομάδες δέχονται μια σύγχρονη μορφή bullying μέσα σύμβολα, σλόγκανς, αριθμοποιημένους κώδικες, συντομογραφίες, ακόμη και παραποιημένα emojis που εντοπίζονται καθημερινά.
fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 85,5% των νοικοκυριών της χώρας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Αναφορικά με τους λόγους χρήσης του διαδικτύου, κυριότερη δραστηριότητα είναι η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες και αφορά τους 9 στους 10 (89,2%) που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α' τρίμηνο του 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 20 δισ. ευρώ τζίρο έκανε το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2022

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σημειώθηκε αύξηση 9% ως προς τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην πρόσβαση συμπεριλαμβάνεται σταθερή και κινητή σύνδεση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια θέματα αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες χρήστες στο Google το 2022

Η Google παρουσίασε και φέτος την «ψηφιακή ταυτότητα» των αναζητήσεων, με τους Έλληνες να επικεντρώνονται σε όλα τα είδη κουπονιών στήριξης όπως το fuel pass και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και θέματα επικαιρότητας.
kinito
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένη κερδοφορία κατά 23% στο εννεάμηνο του 2022 για την Upstream

Η εταιρεία τεχνολογίας είδε τα έσοδα από την πλατφόρμα της Grow να ενισχύονται πάνω από 22%, με τον συνολικό κύκλο εργασιών της να αυξάνεται κατά 15%, ενώ η πλατφόρμα συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «θωράκιση» παιδιών και εφήβων από τους εθισμούς, στο προσκήνιο

Οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο κάπνισμα, το αλκοόλ, και τον εθισμό στο διαδίκτυο, ένα νέο φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί καλά, εγείρει ανησυχίες και απαιτεί επείγουσα προσοχή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Prolepsis.
data-kiniti-mobile-dedomena-kostos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαλίζει η αύξηση χρήσης mobile data: Άλμα κατά 1.500% από το 2015

Στο 92,5% φτάνει η διείσδυση της χρήσης mobile data για περιήγηση στο διαδίκτυο. Κλειδί για την αύξηση της χρήσης η πτώση των τιμών το 2021.Τα έσοδα από δεδομένα ανήλθαν σε 566 εκατ. ευρώ και ξεπερνούν το ένα τρίτο των συνολικών.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το νέο κουπόνι για επιδότηση του πολύ γρήγορου ίντερνετ

Μια ακόμη ευκαιρία για να αναπτυχθεί η διείσδυση της οπτικής ίνας στην ελληνική αγορά δίνει το νέο κουπόνι χρηματοδότησης γρήγορων συνδέσεων με 16 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά και 35 ευρώ για τις επιχειρήσεις.