ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Euros, Money, xrhmata,

Μέχρι και το 100% μπορεί να φτάσουν φόροι - πρόστιμα για αδήλωτες καταθέσεις

Πώς φορολογούνται οι αδήλωτες τραπεζικές καταθέσεις που εντοπίζει η εφορία. Από 33% ξεκινά ο φόρος, ποια πρόστιμα και σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλονται. Βαρύτερες ποινές για τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς.
ΑΓΟΡΕΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα του ΧΑ «νικούν» καταθέσεις και κρατικά ομόλογα

Στο 4% η μερισματική απόδοση του ΧΑ το 2024. Οι χρηματικές διανομές θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια. Σημαντική η συμβολή των τραπεζών και των νέων εισαγωγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο φθηνά τα δάνεια τον Απρίλιο: Πού έγινε η μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων

Κάτω από 6% έπεσε το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων. Στα επιχειρηματικά δάνεια που δίνονται για επενδύσεις καταγράφεται μείωση 27 μονάδων βάσης. Σταθερά τα επιτόκια καταθέσεων, μειωμένο το spread.
Stournaras, karavias, eurobank, trapeza ellados
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Κρίσιμη για την εθνική οικονομία η ενίσχυση της αποταμίευσης

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Eurobank μελέτη με θέμα: «Η αποταμίευση στην Ελλάδα». Χατζηδάκης: Ποια είναι η στρατηγική για ενίσχυση των αποταμιεύσεων. Στουρνάρας: Γιατί είναι χαμηλό το ποσοστό αποταμίευσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο - σοκ από την Εφορία για κρυφές τραπεζικές καταθέσεις

Σε υπόθεση - κλειδί που κρίθηκε από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών βρέθηκαν σε φορολογούμενο αδικαιολόγητες καταθέσεις 6,33 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά... δημεύτηκαν, καθώς επιβλήθηκαν φόροι και πρόστιμα 6,28 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η λατρεία των Ελλήνων για μετρητά: Γιατί κρατούν 30 δισ. στην... τσέπη

Ξεπερνά το 17% του ΑΕΠ το ποσό των μετρητών που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος, παρά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες και την αύξηση των καταθέσεων. Ποιος είναι ο ρόλος της φοροδιαφυγής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγωμένα» τα επιτόκια των καταθέσεων, αυξημένα στα νέα δάνεια

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,71 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ αυτό μεταξύ υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σταθερό στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες.