ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Patelis, ND, Nea Dymokratia, Nea Dimokratia
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Πατέλης σε ρόλο πυροσβέστη, το νέο ΔΣ στην ΕΥΔΑΠ και το «μαύρο» στα Public

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού καθησυχάζει τους επενδυτές, τα εκτός λειτουργίας ηλεκτρονικά συστήματα του Public, τι είπε ο Χ. Θεοχάρης για τις καταθέσεις, οι εργαζόμενοι των πλημμυρισμένων επιχειρήσεων και τα τιμημένα γηρατειά στα social.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα των καταθέσεων τον Ιούνιο, η αύξηση ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ

Η επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας με την έντονη κινητικότητα στον τουρισμό επέτρεψε στις επιχειρήσεις να αυξήσουν κατά 1,6 δισ. τις καταθέσεις τους τον Ιούνιο και στα νοικοκυριά σχεδόν κατά 1 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμειναν στην... ανηφόρα τα επιτόκια, πού έγιναν μεγαλύτερες αυξήσεις

Πάνω από το 2% το μέσο επιτόκιο για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις επιχειρήσεων, πλησίασε το 6% το επιτόκιο για τα επιχειρηματικά δάνεια ορισμένης διάρκειας τον Μάιο. Νέα αύξηση στο spread για τις τράπεζες, ανέβηκε στο 5,76%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγιναν ακριβότερα τον Απρίλιο τα δάνεια για επιχειρήσεις και τα στεγαστικά

Στις καταθέσεις οι μεταβολές ήταν μικρές, με εξαίρεση τη σημαντική αύξηση κατά 0,40% στα επιτόκια για προθεσμιακές από επιχειρήσεις. Διευρύνθηκε περαιτέρω το περιθώριο επιτοκίου των τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε το κυνήγι των αποδόσεων: Άλμα 30% στις προθεσμιακές καταθέσεις

Τα αυξημένα επιτόκια έφεραν 7,4 δισ. σε τέσσερις μήνες στα γκισέ των τραπεζών. Οι καταθέτες «κλείνουν» χρήματα ακόμη και για περισσότερο από ένα χρόνο. Πότε θα έλθει το επόμενο κύμα ανόδου των επιτοκίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε το 1 δισ. η αύξηση των προθεσμιακών καταθέσεων τον Απρίλιο

Στα 31,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι προθεσμιακές καταθέσεις των νοικοκυριών στα τέλη Απριλίου από 24 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2022, ενώ αντίθετα υπήρξε υποχώρηση γι' αυτές των επιχειρήσεων.