ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έρχεται θερμή εισβολή έως και την Τρίτη

Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης.

Πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που καλύπτουν από την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζουν ήδη και τη χώρα μας, γι' αυτό ο καιρός είναι σχετικά ζεστός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.

Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, οπότε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή, αλλά μεγάλη, υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονόπτωση θα εκδηλώνεται κατά περιόδους στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα.