ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για σπουδές σε Αμερικανούς φοιτητές

Η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της στη σχετική διεθνή λίστα και πλέον κατατάσσεται 8ος πιο δημοφιλής προορισμός για Αμερικανούς φοιτητές, με 4.484 φοιτητές να σπουδάζουν στη χώρα.

Η Ελλάδα διαρκώς βελτιώνει τη θέση της ως διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός για Αμερικανούς φοιτητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Open Doors 2023. Όπως δημοσιεύονται ετησίως από το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (IIE), όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα ως εκπαιδευτικό προορισμό.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της στη σχετική διεθνή λίστα και πλέον κατατάσσεται 8ος πιο δημοφιλής προορισμός για Αμερικανούς φοιτητές, με 4.484 φοιτητές να σπουδάζουν στην Ελλάδα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021/22. Η Ελλάδα είχε καταταχθεί 9η το 2022 και 17η το 2018, γεγονός που αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική της χώρας ως κορυφαίου προορισμού για Αμερικανούς φοιτητές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Αντίστοιχα αυξανόμενος είναι ο αριθμός και των Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σπουδές τους, καθώς συνολικά 2.539 Έλληνες φοιτητές σπούδασαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022/23, σημειώνοντας αύξηση 5,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ (1.141) παρακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, 790 φοιτητές παρακολούθησαν προπτυχιακά προγράμματα, και οι υπόλοιποι άλλου είδους ακαδημαϊκά προγράμματα. Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2.407 Έλληνες φοιτητές είχαν σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα στατιστικά αυτής της χρονιάς, και το γεγονός ότι η εξαιρετική συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά πανεπιστήμια αποδίδει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα, με γέμισαν με μεγάλη χαρά. Πρόκειται για πραγματικά, χειροπιαστά αποτελέσματα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στους νέους μας, στις οικονομίες μας, και στις διμερείς μας σχέσεις. Έχουμε επιτύχει πολλά και γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα», ανέφερε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης.

Σχετικά με το Open Doors

Το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΙΙΕ) πραγματοποιεί ετήσιες στατιστικές έρευνες για τις δραστηριότητες διεθνών ακαδημαϊκών ανταλλαγών εντός και εκτός των ΗΠΑ, από το 1948. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται κάθε χρόνο ως το Open Doors Report on International Educational Exchange από το 1955. Το Open Doors project υποστηρίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και υποστήριξη από το ΙΙΕ. Περισσότερες πληροφορίες για τo Open Doors 2023 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://opendoorsdata.org/.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς Αμερικανών για σπουδές στο εξωτερικό

Ο ένατος πιο δημοφιλής ακαδημαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς φοιτητές αποτελεί η χώρα μας, η οποία βρίσκεται και στην όγδοη θέση των κρατών της ΕΕ στον αριθμό φοιτητών που στέλνει για σπουδές στις ΗΠΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τον Δεκέμβριο γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης

Ο επικεφαλής καθηγητής ηφαιστειολογίας Τιμ Ντρούιτ τόνισε πως η γεώτρηση δεν θα ασχοληθεί με αρχαιολογικά ζητήματα ούτε θα γίνουν εργασίες που έχουν εμπορικές εφαρμογές, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για πρόκληση σεισμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αθήνα ιδρύει το Πανεπιστήμιο Columbia

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως το κέντρο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές το 2023, επισημαίνοντας ότι η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.