ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδειο δικαστήριο
Φώτο: Shutterstock

Στις 8 Ιανουαρίου η πρώτη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Για τις 8 Ιανουαρίου του 2024 προσδιορίστηκε ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικώδη υπόθεση της 12χρονη από τον Κολωνό, θύματος σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο αλλά και την μητέρα της. Μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση του παιδιού, χθες το απόγευμα προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην πιο σύντομη δικάσιμο ήταν εφικτή, καθώς οι κατηγορούμενοι, που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι, έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023) οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού. Έτσι ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες του Μίχου», άνδρες που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή δύο κληρικοί και συνεργοί για κύκλωμα ναρκωτικών - μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών. Ανάμεσά τους γνωστός κληρικός, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει 52χρονη που αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση τη θανατική ποινή για τρομοκράτες

Η Κνέσετ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που προβλέπει τη θανατική ποινή για τρομοκρατικές επιθέσεις, στοχεύοντας ιδιαίτερα Παλαιστίνιους δράστες. Υπερψήφισαν 39, κατά 16, υπό πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύφθηκε απάτη για αγορά ακινήτου σε πλειστηριασμό – Συνελήφθησαν δύο

Συνελήφθησαν 39χρονος και 29χρονη στην Αθήνα για απάτη μέσω ψεύτικου πλειστηριασμού ακινήτου. Η γυναίκα εμφανίστηκε ως υπάλληλος εταιρείας και απέσπασε πάνω από 45.000 ευρώ από τα θύματα.