ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χωρίς ταξί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου η Αττική, αντιδρούν στο φορολογικό ν/σ

«Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, ζητώντας την απόσυρση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου για το φορολογικό.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι:

  • Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. 
  • Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές. 
  • Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

   Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

  •  Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
  •  Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
  •  Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο, οι δρόμοι της Αττικής λόγω απεργίας

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 5 & 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ταξί στην Αττική απεργούν από τις 4 έως και τις 6 Δεκεμβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από αύριο Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργούν τα ταξί για το νέο φορολογικό ν/σ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Κατά την ημέρα της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από την λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι οδηγοί

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας στις 11:00 και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 σήμερα Πέμπτη το πρωί μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.