ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς στο Ηράκλειο των 79 μεταναστών που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 2/12 σε δύσβατη περιοχή, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια παράλια του νομού, εντός της επικράτειας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, και κάποιοι ανήλικοι, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Οι μετανάστες οι οποίοι κατάγονται, από την Αίγυπτο οι 70, από το Σουδάν οι 4 και από το Πακιστάν οι 5, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ως προορισμό τα νότια παράλια της Ιταλίας, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στο Λιβυκό πέλαγος με αποτέλεσμα να τους αφήσουν στα νότια παράλια της Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από πλωτά του Λιμενικού για την εύρεση του δουλεμπορικού. Οι μετανάστες βρίσκονται στην αίθουσα των λιμενεργατών όπου και θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, αλλά και υγειονομικού ελέγχου, όπως προβλέπεται από το νόμο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο στην κεντρική Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη του λιμενικού δύο διακινητές στην Κώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ» ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.