ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

ΔΥΠΑ: Κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 50.000 άνεργους

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Από σήμερα θα μπορούν οι 50.000 άνεργοι που έχουν ενταχθεί στο μητρώο ωφελούμενων του Β’ κύκλου της δράσης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://voucher.gov.gr/ (αρχική σελίδα voucher.gov.gr) -> Ενότητα «Ενεργές Προσκλήσεις» -> Δ.ΥΠ.Α - Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης (πρόσκληση) -> Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Άνεργους Ωφελούμενους - Β΄ Κύκλος.

Τα προγράμματα θα εμφανίζονται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, που έχουν δηλώσει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτισης), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις:
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
https://www.voucher.gov.gr/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 158 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο για ενίσχυση δεξιοτήτων

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει 158 εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής τον Μάρτιο, με στόχο την υποστήριξη ανέργων ή όσων θέλουν επαγγελματική αλλαγή. Θα γίνουν 136 δια ζώσης στα ΚΠΑ2 και 22 διαδικτυακά μέσω e-Εργαστήρια.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μείωση 5,9% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιανουάριο 2026

Στους 923.853 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026, μειωμένοι κατά 5,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και αυξημένοι κατά 0,9% από τον Δεκέμβριο. Το 45,2% είναι άνεργοι άνω του έτους, οι γυναίκες αποτελούν το 64,3%.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθού για προσλήψεις ανέργων Ελάχιστου Εισοδήματος

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ που προσφέρει πλήρη επιδότηση απασχόλησης και κατάρτιση για ανέργους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με ευέλικτες μορφές εργασίας και εκπαίδευσης.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δράσεις της ΔΥΠΑ για το 2026: Ισχυρός σύμμαχος πολιτών και επιχειρήσεων

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει σύγχρονη στρατηγική απασχόλησης με έμφαση στις ίσες ευκαιρίες και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων, ενώ τα προγράμματα για το 2025 και 2026 θα δημιουργήσουν πάνω από 60.000 νέες θέσεις εργασίας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.