ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Astynomia-DIAS
Φωτο: ΑΠΕ

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός μετά από καταδίωξη ύποπτων οχημάτων

Συγκρούστηκε περιπολικό με μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια επικίνδυνης καταδίωξης. Νεκρός ο ένας αστυνομικός από τους δύο που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα.

Ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχασε τη ζωή του όταν, κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 04.00 τα ξημερώματα ενημερώθηκαν για κλοπή αυτοκινήτου στην περιοχή της Νίκαιας. Ξεκίνησαν αμέσως ένα περιπολικό και μια μηχανή της ΔΙΑΣ καταδίωξη του ύποπτου οχήματος από τη Νίκαια το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να τους ξεφύγει στην Αθηνών - Κορίνθου.

Όταν έφτασαν στο σημείο εντόπισαν δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα το σταμάτησαν ωστόσο το δεύτερο ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Το περιπολικό και η μηχανή της ΔΙΑΣ άρχισαν να το καταδιώκουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη να πέσει πάνω σε περιπολικό. Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας εκ των οποίων κατέληξε. Ο συνεπιβάτης είναι σοβαρά τραυματισμένος, ωστόσο  έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε αλλοδαπούς στη Κρήτη

Χθες το μεσημέρι σε έλεγχο από αστυνομικούς σε 20χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό τη Γαλλία και συνελήφθη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.