ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Astynomia-Police
Φωτο: Aris Oikonomou/SOOC

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκρηξής της θα θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της 'Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η αστυνομία εκτιμά ως ατύχημα τη σύγκρουση λεωφορείου με στάση

Η αστυνομία θεωρεί το δυστύχημα ως πιθανότερο σενάριο για το περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου λεωφορείο παρέσυρε τρία άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και νοσηλεύεται.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς σε στάση στη Στοκχόλμη: 3 νεκροί, 3 τραυματίες

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός όταν λεωφορείο έπεσε σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως τροχαίο δυστύχημα.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Νεκροί και τραυματίες από πτώση λεωφορείου στη Στοκχόλμη

Λεωφορείο προσέκρουσε σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης, με νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ το περιστατικό επηρέασε πέντε άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 17χρονου για επίθεση σε 15χρονο μέσα σε σχολείο στον Άλιμο

Ένας 17χρονος συνελήφθη στον Άλιμο για επίθεση με γροθιές και κλωτσιές σε 15χρονο μαθητή στον προαύλιο χώρο σχολείου. Στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερο άτομο, ενώ συνελήφθη και γονέας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας με μαχαίρι ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στον σταθμό Μονπαρνάς

Συναγερμός στον σταθμό Μονπαρνάς στο Παρίσι, όπου άνδρας με μαχαίρι ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία μετά από πυροβολισμό. Ο ύποπτος ήταν γνωστός για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.