ΓΔ: 1491.71 -0.13% Τζίρος: 92.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Astynomia, Police, Elas
Φωτο: Stringer / SOOC

Παράνομο παρασκευαστήριο αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε στο Γκάζι

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, εντόπισαν στο Γκάζι παράνομο παρασκευαστήριο αλκοολούχων ποτών εντός χώρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και των νόμων για τα όπλα, τα σήματα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 4 άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτη (20/12), στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και σε παρακείμενους χώρους- αποθήκες αυτού, εντοπίσθηκε εξοπλισμός και υλικά για την παραγωγή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Ενώ, σε ειδική κρύπτη σε χώρο των γραφείων του καταστήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πλαστές σφραγίδες αστυνομικού τμήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονταν 3 ακόμη εταιρίες με κοινή δραστηριότητα, ώστε μέσω της κατάρτιση πλαστών εγγράφων να προβαίνουν στην έκδοση νέας άδειας λειτουργίας σε περίπτωση αφαίρεσης της υπάρχουσας. Συνολικά από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα και στους βοηθητικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 100 λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου διάφανου υγρού, χωρίς παραστατικά,
  • πλήθος επώνυμων αλκοολούχων ποτών, εμφανώς παραποιημένων- νοθευμένων,
  • πλήθος άδειων φιαλών διαφόρων επωνύμων ποτών,
  • πλήθος πλαστών ετικετών και πωμάτων,
  • ξύστρα και ειδικό πιστολάκι για επανεμφιάλωση,
  • πλαστή σφραγίδα αστυνομικού τμήματος και αστυνομικού υπαλλήλου,
  • 100 φυσίγγια και γεμιστήρα,
  • κλεμμένο δίκυκλο, πλήρως κατεστραμμένο και δίκυκλο χωρίς αριθμό πλαισίου,
  • το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και
  • πλήθος POS 3 εταιριών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός και τραυματίας από άγρια συμπλοκή στη Μύκονο, 15 προσαγωγές

Tο περιστατικό σημειώθηκε πίσω από νυχτερινό κέντρο του νησιού, όπου περίπου 25 άτομα πακιστανικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με έναν άνδρα να τραυματίζεται θανάσιμα με μαχαίρι και άλλον έναν να τραυματίζεται σοβαρά.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.