ΓΔ: 2227.75 0.75% Τζίρος: 175.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:41
περιπολικό Αστυνομίας ΕΛΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

Θεσσαλονίκη: Η αιτία θανάτου του αστυνομικού που δολοφονήθηκε σε μπαρ

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο.

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπαρ (μπυραρία), όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι' αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 14χρονου για γκράφιτι σε πλατεία του Ωραιοκάστρου

Ένας 14χρονος συνελήφθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης επειδή έκανε γκράφιτι σε τοίχο πλατείας με άλλους, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία κατά 34χρονου για φθορές σε κτίριο ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία σχηματίστηκε για 34χρονο από τη Δίωξη Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα για εμπλοκή του σε φθορές και ρίψη έντυπου υλικού σε ασφαλιστική εταιρεία, το Δεκέμβριο 2024, ως μέλος συμμορίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή με 209 χλμ/ώρα

30χρονος οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να κινείται με 209 χλμ/ώρα, σε όριο 80. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών και κατασχέσεις

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, κινητό και μικρό χρηματικό ποσό. Η σύλληψη έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμοί και προσαγωγές σε εκδήλωση ποντιακής μουσικής

Επεισόδιο με τραυματισμούς σημειώθηκε σε γλέντι με ποντιακή μουσική στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης μετά από λεκτικό διαπληκτισμό νεαρών, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με δεκάδες άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.