ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:27
περιπολικό Αστυνομίας ΕΛΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

Θεσσαλονίκη: Η αιτία θανάτου του αστυνομικού που δολοφονήθηκε σε μπαρ

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο.

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπαρ (μπυραρία), όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι' αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αλλεπάλληλες ληστείες και κλοπές

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται για τρεις ληστείες και τρεις κλοπές μέσα σε λίγες μέρες. Εντοπίστηκε με κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για φθορά και διατάραξη δημοτικής υπηρεσίας

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα, καθώς το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2026 προξένησε ζημιές σε πόρτα Δημοτικής Υπηρεσίας και εξύβρισε τη φύλακα επειδή δεν του επετράπη η είσοδος.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε ανήλικους και καταστήματα κατά της παραβατικότητας

Αστυνομικοί έλεγξαν 60 ανηλίκους και 11 καταστήματα στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στο πλαίσιο δράσης για την πρόληψη παραβατικότητας και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.