ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στο ΣτΕ συζητείται η απομάκρυνση Θάνου από την Επιτρ. Ανταγωνισμού

Μετά την προσφυγή τους, θα συζητηθεί στο ΣτΕ τα αιτήματα της Βασιλικής Θάνου και τριών ακόμα μελών από την παλαιά διοίκηση της Επιτρ. Ανταγωνισμού που ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις απομάκρυνσης τους.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και τριών άλλων μελών από την παλαιά διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής 'Αννα Νάκου, αλλά και οι δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς.

Και οι τέσσερεις ζητούν να ακυρωθεί η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα, υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του ασυμβιβάστου που καθιερώνεται με τον νόμο 4623/2019 παραβιάζει σειρά διατάξεων τόσο της κοινοτικής όσο και της ελληνικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Ακόμη, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ως φωτογραφικές, οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης με τις οποίες αφενός διορίστηκε πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Ιωάννης Λιανός και αντιπρόεδρος η Καλλιόπη Μπενετάτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Αναζητεί νέους επιστήμονες για πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά το πέρας των εννέα μηνών, οι ασκούμενοι θα λάβουν βεβαίωση και συστατική επιστολή επιτυχούς ολοκλήρωσης της άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντισυνταγματική η κατάργηση ειδικού τιμολογίου ρεύματος σε πολύτεκνους

Δεν είναι επιτρεπτό λέει το ΣτΕ να ταυτίζεται η ειδική, κατά το Σύνταγμα, προστασία των πολύτεκνων οικογενειών με την πρόνοια της Πολιτείας για τις οικονομικά ή κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
STE-Anastasios Marinos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα για τη συγγραφή της ιστορίας του ΣτΕ με συνεργασία της Βουλής

Το θέμα της συγγραφής της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.