ΓΔ: 1381.16 0.01% Τζίρος: 32.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Υπογραφή σύμβασης για ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας

Παρουσία του νέου υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και της αναπληρώτρια υπουργού Ειρ. Αγαπηδάκη υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κέντρου υγείας.

Στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, συμβατικής αξίας 5.588.368,96 ευρώ, με διάρκεια εκτέλεσης 14 μήνες, παρέστησαν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος RRF στις υποδομές Υγείας. 

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής κ. Παναγιώτης  Στάθης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ - Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κουρτίδης. 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι καταπληκτικό που την πρώτη μου μέρα στο Υπουργείο Υγείας η πρώτη υπογραφή που μπαίνει είναι η ανακαίνιση ενός Κέντρου Υγείας που το είχα δει πολλές φορές κατά το παρελθόν και ομολογώ ότι παρά την καταπληκτική δουλειά που κάνει το προσωπικό, η υποδομή του ήταν πραγματικά πολύ παρωχημένη. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια αγαπημένη μου Ειρήνη, που το φέρατε εις πέρας, στον κύριο Σταμπουλίδη από το ΤΑΙΠΕΔ που το έκανε στους χρόνους του, στον κύριο Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στον ανάδοχο, ο οποίος θα κριθεί όταν παραδοθεί το έργο αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες μέρες, θα πάμε με την Ειρήνη στο Κέντρο Υγείας για να το δείξουμε και θα πάμε μετά από ένα χρόνο για να το ξαναδείξουμε και να καταλάβει ο κόσμος τι παραλαμβάνουμε και τι παραδίδουμε, γιατί αυτό τελικά είναι που μετράει στην πολιτική. Θερμά συγχαρητήρια». 

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το έργο για δυο λόγους. Αφενός γιατί μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αττική. Αφετέρου γιατί το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας θα γίνει πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και θα είναι ένα από τα κομβικά σημεία που θα έχουμε σε όλη τη χώρα προκειμένου να περάσουμε στη νέα εκδοχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως έχουμε επισημάνει και πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε: «Προχωρήσαμε στην υπογραφή της συμβάσεως για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας.  Μια πολύ ζωτική μονάδα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την 1η ΥΠΕ. Αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση της μονάδας του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας και εντάσσεται στο πρόγραμμα RRF. Σε αυτό, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, τις ενέργειες του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού, έχουν ενταχθεί άλλα 10 κέντρα υγείας και έχουμε συμπληρωματικά υποβάλει και πρόταση για επόμενα 10. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι γύρω στα 42 εκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας ανέρχεται στα 5.888.000 ευρώ».

Ο κοινός εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ - Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κοσμίδης δήλωσε:
«Είναι τιμή μας που έχουμε αναλάβει αυτό το έργο. Θα φροντίσουμε να γίνει ποιοτικά και στους χρόνους που έχουμε δεσμευτεί με τη σύμβασή μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.