ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellada, Greece, Simai, Flag
Πηγή: Unsplash

Από σήμερα οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του ΠΕΓΠ

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι αλλογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα και επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Από σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι αλλογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, και επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 23:59, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/aitiseis/#login ή μέσω του Gov.gr: https://shorturl.at/di345

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, από το οποίο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών)

Η ταυτοποίηση του αιτούντος πραγματοποιείται αυτόματα, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου των πληγέντων

Οι πολίτες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους για την επιδότηση προσωρινής στέγασης.
Ellada, Greece, Simai, Flag
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό προξενείο στη Λυών τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Δημαρχείο της Λυών είχε αναρτηθεί, τιμητικά, η ελληνική σημαία, τόσο στην κλίμακα της επίσημης εισόδου όσο και στην αίθουσα υποδοχής. Σημαντική ήταν η συμμετοχή 13 γενικών και επιτίμων προξένων στη Λυών.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.