ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Greek Mafia: Έγιναν τρεις συλλήψεις, άλλοι πέντε ταυτοποιήθηκαν

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Με βαρύτατες κατηγορίες οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην ομάδα των εκτελεστών, που, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από Καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες ή ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, εκτός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες, αναζητείται στην Ελλάδα ακόμη ένας συνεργός τους, ενώ ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών. Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή - από την πρώην Σοβιετική Ένωση - στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Οι δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη περιλαμβάνονται στον φάκελο του ξεκαθαρίσματος που αφορά στην Greek Mafia. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος 55, γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της Greek Mafia, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, όπως και ο Ζαμπούνης, ο Ρουμπέτης δολοφονήθηκε επίσης μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, (πάνω από 40 σφαίρες), ενώ τον Μουζακίτη οι εκτελεστές τον ακολούθησαν καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί τραυματισμένος και τον αποτελείωσαν με χαριστική βολή. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνολικά 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής οδηγήθηκαν προσωρινά στη φυλακή για τα επεισόδια της Δευτέρας, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Την άμεση εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, ζητά μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στην πρόεδρο του 25ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο αδερφός του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.