ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dimoskopisi-MRB-ekloges-metanasteytiko
Shutterstock

Δημοσκόπηση Marc: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ακρίβεια - ΣΥΡΙΖΑ στη 3η θέση

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Προβάδισμα 21 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, σε νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνητικό κόμμα λαμβάνει 33,7% έναντι 12,7% για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 10%. 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη με 2,8% και οι Σπαρτιάτες με 2,7%. 

Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν μεταξύ άλλων, τι πιστεύουν οι πολίτες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και αν συμφωνούν οι ψηφοφόροι με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων. Στο ίδιο ζήτημα, μεγάλες πλειοψηφίες σχηματίζονται και εσωτερικά των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ)

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομματικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Alco: Στο 29-33% στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ

Στην ερώτηση για το ποια κόμματα κέρδισαν από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν δηλαδή τα δύο πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ είναι η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στη ΝΔ

«Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας, την ώρα που η χώρα χρειάζεται μία αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.