ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας για τις καταλήψεις

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων .

Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων .

Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

 Ο κ. Μαργαρίτης αναμένεται τάχιστα να ξεκινήσει την έρευνα του καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ktinotrofia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε περιοχή των Αγράφων φοιτητές θα γνωρίσουν την ασκούμενη κτηνοτροφία

Η εκπαίδευση των φοιτητών με τοπικούς παράγοντες, ο καθηγητής κ. Βραχνάκης, είναι το δυνατό σημείο του έργου, όχι μόνο για τον καθορισμό αρχών διαχείρισης, αλλά και για παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τη διαμόρφωση νέων ερευνητών και επαγγελματιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.