ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Ηράκλειο: Προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω της χιονόπτωσης

Οι οδηγοί, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την προσοχή των οδηγών που σκοπεύουν να κινηθούν προς τα Ανώγεια εφιστά η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς η χιονόπτωση στο Γωνιανό φαράγγι καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν κινηθούν προς τα Ανώγεια τα οχήματα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν για τη διευκόλυνση των οδηγών. Σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου.

Οι οδηγοί που πρόκειται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο θα πρέπει να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα, να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους, να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.
Vroxi, Kakokairia, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι - Μήνυμα του «112» στους κατοίκους Λασιθίου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα.