ΓΔ: 1414.51 0.09% Τζίρος: 65.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία του Ι. Σαββίδη από την Ουκρανία

Ο επιχειρηματίας είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για τη διαφθορά έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Νωρίτερα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του κ. Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα, το δικαστήριο είπε ότι η σύζυγος του, Κυριακή, εμφανίζεται ονομαστικά ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αν και ο σύζυγός της είναι ο ιδιοκτήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA-Congress
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη για μεταφορά τεχνολογίας στους Ρώσους

Ο Νικόλαος Μπογονικολός κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνωμοσία με σκοπό τη μεταφορά ευαίσθητης στρατιωτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πυρηνικές δοκιμές.
prosfyges-oukrania-ukraine
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 34.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει Ελλάδα

Περίπου το 25% των προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία είναι ανήλικοι με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον τους 8.673. Περισσότεροι από 6 εκατ. είναι οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η νέα επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων από την Ουκρανία

Όπως ανέφερε το υπ. Εξωτερικών ο γενικός πρόξενος, καθώς και τα στελέχη του Γενικού Προξενείου, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία, θα συνεχίσουν να εργάζονται από το Γαλάτσι της Ρουμανίας.
ukraine-war
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η απομάκρυνση 34 Ελλήνων από την υπό πολιορκία Οδησσό

Πριν από λίγο ξεκίνησε η επιχείρηση «Νόστος 5» για την εκκένωση 34 ατόμων από την Ουκρανία με κατεύθυνση στη Μολδαβία όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Στους 150 οι Έλληνες που έχουν απομακρυνθεί μέχρι σήμερα.